Parodoje BALTIC FASHION & TEXTILE VILNIUS – naujausi sprendimai ir inovacijos tekstilės ir aprangos sektoriui

Jau šį ketvirtadienį, spalio 18 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre Litexpo bus atidaryta didžiausia Baltijos šalyse specializuotos aprangos ir tekstilės verslo paroda „Baltic Fashion & Textile Vilnius“. Parodos dalyviai pristatys audinius, žaliavas, namų ir interjero tekstilę, aksesuarus ir siuvimo priedus, viršutinius ir apatinius drabužius, odos gaminius ir avalynę, naujausias technologijas bei įrengimus.

Šiemet parodoje, kuri vyks spalio 18-20 d., dalyvauja daugiau nei 400 įmonių iš beveik 20 pasaulio šalių – greta žinomų įmonių iš Lietuvos ir kitų Baltijos šalių savo gaminius pateiks ir Lenkijos, Italijos, Portugalijos, Turkijos, Ukrainos, Baltarusijos, Kinijos, Indijos, Pakistano, Bangladešo ir kitų valstybių kompanijos.

Linas Lasiauskas, parodą „Baltic Fashion & Textile Vilnius“ organizuojančios UAB „Lengvosios pramonės centras“ generalinis direktorius pažymi, kad paroda jau išaugo į stambų tekstilės ir aprangos verslo forumą su daug renginių, kurių tikslas – Lietuvos aprangos ir tekstilės sektoriaus specialistus informuoti apie naujausias tendencijas šioje pramonės šakoje.

Skaitmenizavimo tendencijos jaučiamos ir mūsų šalies įmonėse – parodoje „Baltic Fashion & Textile Vilnius“ veiks ekspozicija „Lietuvos aprangos ir tekstilės sektorius – integruota Pramonė 4.0 dalis“, kurioje bus pristatomos sektoriaus galimybės potencialiems verslo partneriais ir visuomenei. Lietuvos aprangos ir tekstilės sektorius – vienas didžiausių darbdavių Lietuvoje, jame dirba apie 28 000 darbuotojų, t. y. apie ketvirtadalį visų šalies apdirbamosios pramonės dirbančiųjų.

Lietuvos aprangos ir tekstilės sektorius dėka inovatyvių, vis plačiau taikomų technologinių sprendimų diegiant automatizuotus, našius gamybos procesus bei efektyviai išnaudojant skaitmenizavimą geba konkuruoti sparčiai besikeičiančioje pasaulinėje rinkoje.

Parašykite komentarą