Prezidentė paskelbė „Maisto banko“ akcijos pradžią

Pirmadienis, spalio 15 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė „Lidl“ parduotuvėje, kur davė startą 26-ajai „Maisto banko“ akcijai vargingiausiai gyvenantiems žmonėms paremti.

Šalies vadovė surinko būtiniausių maisto prekių krepšelį ir perduodama jį savanoriams visus šalies žmones pakvietė ateinantį savaitgalį aktyviai dalyvauti maisto rinkimo akcijoje bei dosniai dalytis su tais, kurie gyvena nepritekliuje.

Pasak Prezidentės, vargu ar dar yra šalyje žmogus, kuris nebūtų girdėjęs apie šią galimybę pasidalyti maistu su gyvenančiais vargingiausiai. Kasmet bendras tikslas padėti skurstantiesiems sutelkia daugybę neabejingų žmonių, savanorius, prekybos įmones ir svariai prisideda sprendžiant aktualias socialines problemas šalyje.

Šiemet „Maisto banko“ rudeninė akcija, minėdama atkurtos Lietuvos šimtmetį, pirmąkart apims net 100 Lietuvos miestų ir miestelių, taip pasiekdama dar atokesnių rajonų ir kaimiškų vietovių skurdžiau gyvenančias šeimas.

Tiek organizacija „Maisto bankas“, tiek prekybos centras „Lidl“ yra Respublikos Prezidentės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ partneriai. Pastarasis prekybos centras ne tik remia „Maisto banką“ produktais, prisideda prie maisto rinkimo akcijų, bet ir pats inicijavo paramą nevyriausybinėms organizacijoms. Taip pat pakvietė į akciją įsitraukti šalies gyventojus, grąžinant užstato sistemos ženklu pažymėtas pakuotes į jų taromatus ir sukauptą užstatą skiriant vaikų dienos centrams.

Kasmet vis gerėjantys akcijos rezultatai tik įrodo, kad šalies žmonėms ne tas pats, kaip gyvena skurstančios šeimos. Vien pernai per pavasarinę „Maisto banko“ akciją surinkta maisto už rekordinę 460 tūkst. eurų sumą, paaukota apie 400 tūkst. maisto produktų. Šiuo maistu suteikta parama beveik 54 tūkst. žmonių. Viena didžiausių nevyriausybinių organizacijų „Maisto bankas“ suvienija ir prasmingam tikslui sutelkia ir plačiausią savanorių tinklą – per akcijas jai talkina beveik 9 tūkst. savanorių.

 „Maisto banko“ akcija Lietuvos miestuose vyks spalio 19–20 dienomis. Norintys prisidėti prie akcijos galės aukoti ilgai negendančių maisto produktų prekybos centruose visoje šalyje. Paaukotas maistas bus išdalytas vargingiau gyvenančioms šeimoms, pagyvenusių žmonių ir neįgaliųjų organizacijoms, vaikų ir senelių globos namams, labdaros valgykloms, nuo priklausomybių besigydančių asmenų centrams, nakvynės namams.

Parašykite komentarą