Premjeras: Lietuvos ir Sakartvelo bendradarbiavime matome daug potencialo

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Sakartvelo užsienio reikalų ministru David Zalkaliani ir aptarė dvišalį bendradarbiavimą, Sakartvelo integracijos į ES ir NATO pažangą, šalies politinę padėtį artėjant prezidento rinkimams ir saugumo situaciją regione. 

Pasak Vyriausybės vadovo, Sakartvelas pelnytai vadinamas Rytų partnerystės lyderiu, o mūsų visų užduotis – padėti neprarasti šio titulo ir išlaikyti lyderystę. Premjeras Sakartvelo diplomatijos vadovą paragino toliau įgyvendinti visas europinei ir euroatlantinei integracijai reikalingas reformas, išsakė tęstinę Lietuvos paramą Sakartvelo teritoriniam vientisumui.

„Esame geri draugai ir geri strateginiai partneriai Džiaugiuosi ne tik mūsų puikiais politiniais kontaktais, bet kartu tikiuosi praktinio ir pragmatinio bendradarbiavimo stiprėjimo ekonomikoje, versle, inovacijose. Potencialo ir perspektyvų tikrai yra“, – sakė Premjeras S. Skvernelis.

Šį sekmadienį Sakartvele vyks Prezidento rinkimai. Pabrėžta, kad iš jų tikimasi labai daug ir paraginta laikytis maksimaliai atvirų ir sąžiningų demokratinių rinkimų.

Akcentuota, kad Lietuva tapo pirmąja valstybe, kuri šalį ėmė oficialiai vadinti Sakartvelu, o  Sakartvelas   mus – Lietuva (buvo „Litva“). Tai svarbus ir daug pasakantis simbolis. Susisiekimą tarp dviejų valstybių dar labiau pagerins tai, kad 2019 m. balandžio mėnesį „Georgian Airways“ pradeda tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Tbilisį dukart per savaitę. Pirmadienį, spalio 22 d., startavo dar vienas, jau 6-as, Lietuvos vadovaujamas „Dvynių projektas“, padedantis reformuoti valstybės tarnybą.

S. Skvernelis vizito į Lietuvą pakvietė Sakartvelo premjerą.

Tai pirmasis D. Zalkaliani vizitas Lietuvoje šių metų birželį tapus Sakartvelo užsienio reikalų ministru.

Parašykite komentarą