Šalies vadovė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Kazachstane

Trečiadienis, spalio 24 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Kazachstane Gintautui Vasiuliui.

Šalies vadovė su naujai paskirtu ambasadoriumi aptarė Lietuvos ir Kazachstano dialogą tiek dvišalių santykių, tiek ryšių su Europos Sąjunga lygiu, prekybos ir turizmo skatinimą, studentų mainus ir kitus aktualius klausimus.

Anot Prezidentės, svarbu plėsti ekonominį bendradarbiavimą, pristatyti mūsų šalies potencialą švietimo srityje, auginti svečių iš Kazachstano srautus pristatant medicininį ir sveikatingumo turizmą.

Prezidentė paragino naująjį ambasadorių išlaikyti Kazachstano paramą „Misijai Sibiras“, siekti istorinės atminties išsaugojimo. Taip pat burti lietuvių bendruomenę šalyje, suteikti visą reikiamą informaciją tremtinių palikuonims, siekiantiems grįžti į Lietuvą.

G. Vasiulis Užsienio reikalų ministerijoje dirba nuo 1993 m., tai pirmasis jo paskyrimas ambasadoriumi. 2015–2018 m. buvo URM ambasadorius valstybės sienos klausimais, anksčiau yra kuravęs ekonominės diplomatijos reikalus ambasadose Baltarusijoje ir Vokietijoje, ėjo Tarptautinės teisės departamento direktoriaus pareigas.

Parašykite komentarą