Prezidentė pasveikino Čekiją nacionalinės šventės proga

Sekmadienis, spalio 28 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo, ir visų Lietuvos žmonių vardu, pasveikino Čekijos Respublikos Prezidentą Milošą Zemaną šalies Nepriklausomybės dienos 100-ųjų metinių proga.

 Pasak šalies vadovės, Čekija yra svarbi Lietuvos partnerė ir sąjungininkė. Visapusis Lietuvos ir Čekijos bendradarbiavimas yra neatsiejamas nuo abiejų šalių bendros narystės Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Prezidentės teigimu, Lietuva vertina Čekiją kaip bendramintę, su kuria sėkmingai sprendžiamas daugelis aktualių žemyno ir saugumo darbotvarkės klausimų. Ypač svarbu, anot šalies vadovės, sutampantis šalių požiūris į regiono gynybą, taip pat mūsų valstybė yra dėkinga už nuoseklią Čekijos poziciją ir indėlį į Lietuvos ir viso regiono saugumą, dislokuojant šalies karius Lietuvoje esančiame NATO priešakinių pajėgų batalione.

 Prezidentė teigia neabejojanti, kad bendromis vertybėmis ir interesais grindžiamas abiejų valstybių dialogas ir toliau stiprės, o Europos Sąjungos atveriamos galimybės plėtos dėl abiejų šalių ir viso žemyno klestėjimo pasiryžusių kartu dirbti piliečių, ypač jaunosios kartos europiečių, draugystę.

 Lietuvos vadovė Čekijos Prezidentui ir visiems šalies žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės, gerovės ir vienybės.

Parašykite komentarą