VU išskirtinio profesoriaus Sauliaus Klimašausko paskaita „Epigenetika – genetinio kodo gramatikos taisyklės: tyrimai ir perspektyvos“

Renginio tipas: Paskaita
Renginio data: Antradienis, 2018 m. spalio 30 d.
Renginio pradžia: 17:30
Renginio pabaiga: Antradienis, 2018 m. spalio 30 d.
Renginio vieta: VU Gyvybės mokslų centre (R101 aud.)

Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro Biotechnologijos instituto mokslininkas prof. Saulius Klimašauskas atlieka tyrimus epigenetikos srityje. Jų metu aiškinasi, kaip veikia mūsų ląstelėse užkoduota informacija ir kaip pati ląstelė šią informaciją reguliuoja. Apie profesoriaus su kolegomis darbus epigenetikos srityse, lietuvių epigenetikos mokyklos pasiekimus bei taikymo galimybes šiuolaikiniame kontekste bus galima išgirsti Vilniaus universiteto išskirtinio profesoriaus Sauliaus Klimašausko inauguracinėje paskaitoje.

Profesorius yra pasaulyje pripažintas epigenetikos tyrimų ekspertas, svarbių atradimų DNR modifikacijos srityje autorius ar bendraautorius. Pernai jis buvo išrinktas prestižinės Europos molekulinės biologijos organizacijos (EMBO) nariu, o mokslininko tyrimus finansuoja tokie JAV fondai kaip „Howard Hughes Medical Institute“ ir „National Institutes of Health“. 

Ši paskaita yra viešų inauguracinių VU išskirtinių profesorių paskaitų ciklo „Kaip mokslas keis mūsų ateitį?“ dalis. 

Prof. S. Klimašauskui ir dar penkiems Vilniaus universiteto profesoriams išskirtinio profesoriaus kategorija už aukščiausio lygio mokslo ir studijų pasiekimus buvo suteikta šių mokslo metų pradžioje.

Išskirtinio profesoriaus kategorija VU įvesta 2017 m. Senato sprendimu. Ji gali būti suteikiama universitete dirbantiems profesoriams ir vyriausiems mokslo darbuotojams, kurie pasižymi išskirtiniais, tarptautiniu ir nacionaliniu mastu žinomais bei vertinamais moksliniais pasiekimais, reikšmingai prisideda prie tam tikros universiteto mokslo srities ir konkrečios studijų krypties kokybės gerinimo, yra vertinami studentų už akademinę veiklą ir sėkmingai formuoja savo mokslo krypties mokyklas.

Parašykite komentarą