Klaipėdoje vargonuos menininkė iš Čekijos Katta (Kateřina Chroboková).

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Ketvirtadienis, 2018 m. gruodžio 27 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Ketvirtadienis, 2018 m. gruodžio 27 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

„Veni Sancte Spiritus“

Katta (Kateřina Chroboková, vargonai, vokalas, Čekija)

Programa: Johann Sebastian Bach, Olivier Messiaen, Arvo Pärt, Katta 

 

Bilietai – 10, 14 Eur | Taikomos nuolaidos

 

ProgramaVeni Sancte Spiritus“  festivalio klausytojus žavės unikali menininkė iš Čekijos Katta (Kateřina Chroboková, vargonai, vokalas). Ji kvies klausytojus į muzikinę kelionę po Johanno Sebastiano Bacho, Olivier Messiaeno ir Arvo Pärto muzikos pasaulius, pakeliui siūlydama pasiklausyti ir savo kompozicijų. Programoje – sakraliniai ir pasaulietiniai, trapūs ir sunkiai suvaldomi, skaistinančios dvasios kupini kūriniai. Pasak britų muzikinio žurnalo Gramophone kritikų, „Katta aimanuoja ir šnabžda, staugia ir švelniai niūniuoja, suteikdama nežemiško paslaptingumo ir šiaip ryškioms vargonų spalvoms“.

Aistringa keliautoja nepramintais muzikos pasaulio keliais, Katta drąsiai keičia mūsų įsivaizdavimą apie tai, kas dera vargonams (tiek bažnyčioje, tiek už jos ribų) ir plečia nusistovėjusias sampratas apie vargonų muziką. Specialiai jai sukurtas elegantiškas instrumentais, kuriuo ji griežia savo muzikinėse kelionėse, ir kerinti kino žvaigždės išvaizda akivaizdžiai byloja, kad ji nėra tik viena iš daugelio.

Pastaruoju metu sparčiai garsėjanti kaip eksperimentinės ir orkestrinės muzikos kūrėja, taip pat kaip žemo ir jausmingo balso savininkė, Katta pirmiausia pelnė tarptautinį pripažinimą kaip klasikos atlikėja. Vargonininkė bei klavesinininkė koncertavo su tokiais kolektyvais kaip belgų istorinių instrumentų orkestras Anima Eterna, Ciuricho kamerinis, Karališkasis flamandų filharmonijos, Prahos simfoninis ir Čekijos radijo simfoninis orkestrai. Ji dalyvavo daugelyje didžiųjų Europos muzikos festivalių, tarp jų Šlėzvigo-Holšteino muzikos festivalyje ir „Rudens stygose“ Prahoje.

 

Parašykite komentarą