Seime vyks prancūzų kalbos mokytojų forumas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2018 m. lapkričio 9 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2018 m. lapkričio 9 d.
Renginio vieta: Seimo Kovo 11-osios Akto salėje

2018 m. lapkričio 7 d. pranešimas žiniasklaidai

  

Lapkričio 9 d., penktadienį, 10 val. Kovo 11-osios Akto salėje (Seimo I rūmai) vyks prancūzų kalbos mokytojų forumas „Tvari f(F)rankofonija: mokytojo vaidmuo“. Renginyje sveikinimo žodį tars Seimo delegacijos Frankofonijos Parlamentinėje asamblėjoje pirmininkas, Švietimo ir mokslo komiteto narys Arūnas Gelūnas, švietimo ir mokslo ministrė, užsienio reikalų viceministras ir Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje.

Renginys skirtas prancūzų kalbą ir frankofoniją puoselėjančių mokyklų vadovams, universitetų atstovams, Lietuvos prancūzų kalbos ir kitus dalykus prancūzų kalba dėstantiems pedagogams, dėstytojams, būsimiems prancūzų kalbos mokytojams.

Konferencijos tikslas – drauge pasvarstyti apie šiandienį mokytojo vaidmenį, pasidalyti naujausiomis įžvalgomis apie prancūzų kalbos svarbų vystymąsi pasaulyje ir jos vietą mokymosi sistemose, padiskutuoti apie šios kalbos kaip daugiakalbystės garanto rolę mūsų mokyklose. Renginyje bus aptartas ir Lietuvos prancūzų kalbos mokytojų galimas vaidmuo „tvarioje f(F)rankofonijoje“.

Lietuvos ir Prancūzijos svečiai ir ekspertai šio susitikimo metu kvies reflektuoti, ar švietimo ateitis galėtų būti dvikalbė, ar yra būtinybė mokantis užsienio kalbos remtis į kultūrinį pagrindą, kaip galėtų bendradarbiauti nacionalinės ir alternatyvios programos, nacionalinio ugdymo ir užsienio kultūriniai partneriai, kad mokinių užsienio kalbos mokymąsi lydėtų sėkmė.

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje.

 

 

Daugiau informacijos:

Seimo nario Arūno Gelūno padėjėjas-sekretorius

Vidmantas Valantiejus

Mob. 8 612 00 507, el. p. vidmantas.valantiejus@lrs.lt

 

 

Parašykite komentarą