Pasidžiaugta renovuota sale ir žmonėmis, kurie padėjo išsipildyti svajonei

Vilainiuose, Kultūros centro skyriaus patalpose, vyksta daug puikių renginių. Nuo šiol juos organizuoti bus dar daugiau noro, nes sąlygos  veiklai geresnės: renginių  salė tapo patogesnė, jaukesnė, gražesnė. Ir tai padaryta ne be kitų pagalbos. Tad ketvirtadienio vakarą buvo surengtas  Padėkos renginys: padėkota tiems, kurie prisidėjo prie salės rekonstrukcijos. 

Padėkos simbolinis suvenyras  buvo įteiktas ir tą vakarą į renginį pakviestam savivaldybės merui Sauliui Grinkevičiui. Kėdainių rajono savivaldybė tarybos sprendimu šiam objektui atnaujinti skyrė 12 tūkst.

 Padėkos renginys surengtas Kėdainių kultūros centro Vilainių skyriaus  vadovės Vitalijos Augulienės iniciatyva.

 „Sako, kad žmogaus gerumas daug ilgiau už jį gyvena. Džiaugiuosi ir esu labai dėkinga Kėdainių rajono savivaldybei, merui Sauliui Grinkevičiui, verslininkams už finansinę ir dvasinę paramą,  nes dabar Vilainių kultūros namai tapo daug jaukesni, šviesesni ir gražesni“, − sakė Vitalija Augulienė.

Paklausta, kaip įrodė verslininkams, kad reikia paramos, jog būtina atnaujinti patalpas, pasakė, kad šie padėjusieji žmonės patys lanko renginius ir mato, kad galima surengti kad ir gražiausią bei prasmingiausią renginį, bet jei salė bus aptriušusi, kėdės sulūžusios, nebus reikiamų priemonių, tai ir tą renginį gerai nepadarysi, o ir nebus malonu žmonėms jame dalyvauti.

„Šie padėjusieji žmonės mato, kad vyksta daug gerų, gražių renginių, kad veikia net 5 kolektyvai, vykdomos edukacinės programos, tad mes savo darbais ir įrodom, kad mums reikia ir padėti. Štai verslininkas Vygandas Valiukevičius Vilainiuose dirba nuo ankstyvos jaunystės, viską mato, tad jau ne kartą yra padėjęs. Meras Saulius Grinkevičius mūsų daug pasiekusį kolektyvą „Volungė“ ne kartą yra parėmęs. Norėjosi visus šiuos žmones kukliai ir paprastai pagerbti, viešai pasakyti ačiū“, − džiaugėsi kitų žmonių prisidėjimu ir pagalba Padėkos vakaro organizatorė.

„Labai džiugu, kad šių namų šeimininkai parodė labai didelę iniciatyvą daryti remontą, juk Vilainių kultūros namams jau seniai jo reikėjo. Džiugu, kad savivaldybės taryba rado galimybę finansuoti šį projektą, o dar smagiau, kad prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjo mūsų rajono verslininkai bei ūkininkai“, – teigė Kėdainių rajono meras Saulius Grinkevičius.

Dėkota tarybos nariams – Kėdainių profesinio rengimo centro direktoriui Dangirui Kačinskui už bendradarbiavimą ir pagalbą, liaudiškos muzikos kapelos  „Vilainiai“ vadovui Antanui Mikalauskui už pagalbą sprendžiant įvairias problemas. Taip pat padėkota bendrovės „Fortūna“ direktoriui Vygandui Valiukevičiui, bendrovės „Fortera“ direktoriui Egidijui Kriščiūnui, įmonės „Agrokontraktas vadovui Gintautui Volkevičiui, bendrovės „Laumetris“ komercijos direktoriui Jonui Putnai, Kėdainių vartotojų kooperatyvo direktoriui Rimvydui Rasčiauskui, Vilainių seniūnijos ūkininkui Jonui Misevičiui.

Rėmėjams įteikti simboliniai suvenyrai „Gerumo angelas“ (autorė kėdainietė keramikė Dalia Urbienė) ir gėlių puokštės.

Susirinkusiems rėmėjams bei Vilainių bendruomenės žmonėms koncertavo Mamų ir dukrų kvartetas iš Šakių bei vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Volungė“ iš Vilainių skyriaus.

Vilainių skyriaus pastate atlikti šie darbai: salėje atnaujintas parketas, nudažytos lubos, sienos, scena, grimo kambaryje nudažytos sienos, lubos, sudėtas grindų laminatas, padaryta dekoratyvinė atrama-sienelė.  Kėdainių verslininkų lėšomis įsigyta naujų kėdžių (200 vnt.), pakabos rūbams, penkiolika naujų sudedamųjų stalų, 9-iems salėms langams užtemdymo roletai.

2018-aisiais iš Kėdainių rajono savivaldybės biudžeto savarankiškoms funkcijoms  vykdyti lėšų,  be Kėdainių kultūros centro  Vilainių skyriaus aktų salei skirtų 12 tūkst. Eur,  15 tūkst. eurų  buvo skirta Josvainių kultūros centro ventiliacijos bei šildymo sistemą  remontuoti. Josvainiuose iki metų galo darbai turi būti atlikti.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Cituojant arba kitaip platinant Kėdainių rajono savivaldybės informaciją, prašome nurodyti informacijos šaltinį

Parašykite komentarą