Seimo narys Ž. Pavilionis dalyvaus Komunizmo aukų memorialinio fondo konferencijoje Vašingtone

Seimo valdyba komandiravo Seimo narį Žygimantą Pavilionį 13–16 dienomis dalyvauti Komunizmo aukų memorialinio fondo rengiamoje konferencijoje Vašingtone (Jungtinės Amerikos Valstijos).

Konferencijos metu Ž. Pavilionis atstovaus į renginį negalėjusį vykti Prezidentą Valdą Adamkų. Lapkričio 14 d. Vašingtone pasaulinis Komunizmo aukų memorialo fondas Prezidentui V. Adamkui įteiks metinį Trumano-Reigano Laisvės apdovanojimą, kurį atsiims Seimo narys, buvęs Lietuvos ambasadorius JAV ir šio memorialo valdybos narys Ž. Pavilionis. Ambasadoriaus teigimu, labai svarbu, kad laisvas Vakarų pasaulis ir ypač svarbiausia mums sostinė – Vašingtonas – supranta mūsų istorinę lyderystę įveikiant totalitarinius režimus ir skleidžiant pasaulyje laisvės ir demokratijos idealus. „Prezidento V. Adamkaus laikais ne tik įsitvirtinome transatlantinėje šeimoje, bet ir nutiesėme laisvei tiltus toli į rytus. Neveltui dar savo kadencijos metu Prezidentui V. Adamkui buvo įteiktas ir Metų europiečio apdovanojimas. Šis Vašingtono įvertinimas dar kartą parodo, kad asmeninis Prezidento V. Adamkaus pavyzdys ir visos Lietuvos užsienio politika įkvėpia viso pasaulio kovotojus už laisvę“, – sakė Ž. Pavilionis.

Vizito metu taip pat numatyti susitikimai su JAV Kongreso nariais, vyriausybinių ir nevyriausybinių institucijų vadovybe, ekspertais.

Parašykite komentarą