ISM universitete ekonomikos žinias tikrinsis gabiausi šalies moksleiviai

Lapkričio 17 d. sumanūs Lietuvos moksleiviai savo jėgas išmėgins 5–ąjį kartą ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bei Nacionalinės moksleivių akademijos (NMA) organizuojamoje Ekonomikos olimpiadoje.

9–12 klasių moksleiviai ne tik rungsis spręsdami ekonominį mąstymą lavinančius mikro ir makroekonomikos, finansų, apskaitos uždavinius, bet ir ugdys finansinį raštingumą bei analitinio mąstymo gebėjimus.

„Pagrindinis olimpiados tikslas – skatinti moksleivių ir mokytojų domėjimąsi ekonomika bei su ja susijusiomis sritimis. Siekiame, kad konkurse moksleiviai ne tik atskleistų mokyklos suole įgytas žinias, bet atrastų, kaip gali tobulėti spręsdami uždavinius, kuriems reikalingi kūrybiniai sprendimo būdai“, – teigia ISM universiteto Ekonomikos programos direktorius ir olimpiados sumanytojas prof. dr. Tadas Šarapovas.

Skatina gilinti žinias

Olimpiados užduotis kasmet sudaro grupė ISM universiteto dėstytojų ir tyrėjų, kurių mokslinių interesų kryptys sietinos su ekonomika, finansais, apskaita, matematika. T. Šarapovas atkreipia dėmesį, kad moksleiviams olimpiadoje pateikiamas užduotis pirmame kurse sprendžia ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentai, todėl konkurso dalyviai gali ne tik pasitikrinti savo žinių bagažą, bet ir sužinoti, kokios žinios reikalingos aukštųjų mokyklų studentams.

„Kurdami užduotis siekiame, kad jos kuo geriau atspindėtų studijų universitete turinį ir padėtų atskleisti tas žinias, kurios įgyjamos domintis į bendrojo ugdymo programą neįtrauktais dalykais. Moksleiviams pateikiame įvairaus sudėtingumo klausimų ir uždavinių, tačiau norime, kad  Ekonomikos olimpiada netaptų varžybomis – organizuojame renginį, kurio metu moksleiviai įgyja vertingų žinių, atranda, kaip gali patobulėti“, – teigia profesorius.

Padeda apsispręsti

Nacionalinės moksleivių akademijos Matematikos sekcijos vadovas Leonas Narkevičius taip pat pabrėžia, kad olimpiados moksleivius skatina tobulėti ir netgi gali padėti priimti sprendimą, kokios krypties studijas pasirinkti ateityje. 

„Ekonomikos olimpiada padeda didinti mokinių susidomėjimą ekonomikos mokslu. Tokių konkursų Lietuvoje nėra daug, todėl ši ISM universiteto ir NMA rengiama olimpiada yra puiki galimybė moksleiviams patobulėti ekonomikos srityje“, – mintimis dalijasi L. Narkevičius.

Matematikas priduria, kad olimpiados moksleivius skatina būti aktyviais, demonstruoti savo žinias ir dalytis jomis su kitais – konkursuose susitinka moksleiviai, kurių moksliniai interesai sutampa, todėl būdami kartu gali pasidalyti savo patirtimi ir praleisti laiką bendraminčių apsuptyje.

Daugiau informacijos: https://www.ism.lt/node/6277

Parašykite komentarą