Seimas svarstys Konstitucijos pataisas dėl visuomeninio transliuotojo nepriklausomumo principo įtvirtinimo

Seimo pradėjo svarstyti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio pristatytas Konstitucijos pataisas (projektas Nr. XIIIP-2816) dėl visuomeninio transliuotojo nepriklausomumo principo įtvirtinimo.

Konstitucijos pakeitimu siūloma įtvirtinti, kad visuomeninio transliuotojo nepriklausomumą saugo įstatymas, o visuomeninio transliuotojo organų nariai negali dalyvauti politinių partijų ir kitų politinių organizacijų veikloje.

Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, visuomeninio transliuotojo nepriklausomumas – būtina demokratijos sąlyga, leidžianti įgyvendinti visuomenės teisę gauti nešališką ir objektyvią informaciją.

Projekto iniciatoriai tikisi, kad priėmus Konstitucijos pataisas, bus užtikrintas LRT nepriklausomumas ir dar labiau padidės visuomenės pasitikėjimas visuomeniniu transliuotoju.

Po pristatymo už Konstitucijos pakeitimus balsavo 57 Seimo nariai, prieš – 38, susilaikė 4 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete, papildomu – Kultūros komitete. Seimas projektą taip pat pavedė apsvarstyti Konstitucijos komisijai. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama sugrįžti pavasario sesijoje.

Parašykite komentarą