Seimo LSDD frakcijos nario G. Kirkilo pranešimas: esame įteisinti kaip lygiateisiai politinės kampanijos dalyviai

2018 m. lapkričio 15 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcija ir LSDD partijos lyderis, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas džiaugiasi, kad parlamente priimtas Politinių partijų įstatymas su Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pataisomis, atversiantis kelią neseniai susikūrusiai partijai kitąmet gauti valstybės finansavimą.

„Šio įstatymo projekto priėmimas įteisino Lietuvos socialdemokratų darbo partiją kaip lygiateisius kitų metų rinkimų politinės kampanijos dalyvius. Finansavimas suteiks mums galimybes pasirengti rinkimams, juose dalyvauti ir atstovauti kairiųjų pažiūrų rinkėjams. Esame dėkingi Lietuvos Respublikos Prezidentei už supratimą ir padėties suvokimą, siekiant teisingumo bei skaidrumo, bei pasiūlytas projekto pataisas, kurioms šiandien pritarė valdančioji dauguma Seime. Visuomenė dabar bus užtikrinta, kad įstatyme nėra teisinio reguliavimo spragų, viskas skaidru ir aišku“, – sako LSDD frakcijos narys, LSDD partijos pirmininkas G. Kirkilas.

Pasak Seimo vicepirmininko G. Kirkilo, valdantieji sugebėjo susitelkti ir parodė, jog iš tiesų Seime yra dauguma, gebanti priimti sprendimus.

Priimtame įstatyme įtvirtinta, kad valstybės biudžeto asignavimai politinės partijos veiklai finansuoti yra paskirstomi toms politinėms partijoms, kurios yra gavusios ne mažiau kaip 2 proc. (šiuo metu – 3 proc.) visų rinkėjų balsų, paduotų už politinių partijų kandidatus tuose Seimo, savivaldybių tarybų rinkimuose, rinkimuose į Europos Parlamentą, pagal kurių rezultatus paskirstomi šie valstybės biudžeto asignavimai. Dėl šio punkto finansavimą gaus daugiau politinių partijų, kurios yra mažesnės, taip suteikiant galimybę joms įsitraukti į aktyvią veiklą, o tai yra didesnės demokratijos ženklas.

Politinių partijų įstatymo pataisos įsigalios nuo 2019 m. sausio 1 d.

Parašykite komentarą