Knygos „100 metų vokiečių ir lietuvių santykiams“ pristatymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Ketvirtadienis, 2018 m. lapkričio 22 d.
Renginio pradžia: 17:30
Renginio vieta: Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

Lapkričio 22 d. 17.30 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje vyks Matthias Dornfeldt, Enrico Seewald knygos „100 metų vokiečių ir lietuvių santykiams“ pristatymas. Renginį ves Vokietijos Federacinės Respublikos Garbės konsulas dr. Arūnas Baublys. Renginys vyks lietuvių ir vokiečių kalbomis.

Knygos autoriai, politologai, Balkanų ir Kaukazo kraštų specialistai, dėstantys Laisvajame Berlyno universitete (Freie Universität Berlin), knygą parašė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos užsakymu. Medžiagą rinko tik Vokietijos archyvuose, ypač Užsienio reikalų ministerijos politiniame archyve, autoriai peržiūrėjo politinę dokumentaciją, susipažino su istoriniais tyrinėjimais ir su ta lietuvių istoriografijos dalimi, kuri paskelbta ne tik lietuviškai. Lietuvos archyvuose jie nesilankė, pasitenkino tuo, kas buvo prieinama Vokietijoje.

Šis skoningai parengtas, gausiai iliustruotas nuotraukomis leidinys, išleistas 2017 metų pabaigoje, skirtas vien diplomatiniams Vokietijos ir Lietuvos santykiams nuo Pirmojo pasaulinio karo iki šiandien.

Renginio organizatoriai ir rėmėjai: Bundesrepublik Deutschland honorarkonsul, Konrad Adenauer stiftung, Simono Dacho namai, Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka.

Renginys nemokamas

Parašykite komentarą