Verslo atstovai ir buhalteriai kviečiami į i.SAF-T naudotojų mokymus

2018 m. lapkričio 19 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija prie LR finansų ministerijos (toliau – VMI) primena, kad kitąmet įmonėje atliekamų tyrimų ar patikrinimų metu visus reikiamus finansinius duomenis už 2017 m. ir vėlesnius laikotarpius VMI prašys pateikti Standartinėje apskaitos duomenų rinkmenoje (SAF-T). Duomenis verslo atstovai[1] turės perduoti programinėmis priemonėmis, o siekiant užtikrinti sklandų pasirengimą, VMI didžiuosiuose šalies miestuose organizuoja praktinius naudojimosi Standartizuotų buhalterinės apskaitos duomenų kaupimo ir tvarkymo posistemiu (i.SAF-T)[2] mokymus, kurie vyks jau lapkričio pabaigoje.

i.SAF-T posistemis skirtas buhalterinės apskaitos duomenų pateikimui SAF-T rinkmenoje kontrolės veiksmo metu. „Standartizuotas buhalterinės apskaitos duomenų teikimo būdas, kai visa reikiama medžiaga perduodama tiesiogiai iš vienos e. sistemos į kitą, leidžia verslo atstovams atsisakyti popierinių dokumentų rengimo ir patikrinimui reikiamą informaciją pateikti nuotoliniu būdu. Tokius standartizuotus duomenis lengviau apdoroti ir įvertinti, tad mažinamos tiek verslo atstovų, tiek VMI šiam procesui skiriamos laiko ir kitos sąnaudos, trumpėja kontrolės veiksmų trukmė, užtikrinamas procedūrų aiškumas ir skaidrumas“, – teigia i.SAF-T projekto vadovas Vaidotas Augulis.

Organizacijų atstovai, pageidaujantys dalyvauti mokymuose ir susipažinti su i.SAF-T posistemio naudojimosi galimybėmis, kviečiami registruotis iki lapkričio 22 d. el. paštu ausra.gedmintaite@vmi.lt. Dalinamės numatytų naudojimosi i.SAF-T  mokymų tvarkaraščiu, išsamesnę informaciją apie šiuos mokymus galite rasti čia.

  • Lapkričio 26 d. – Vilnius;
  • Lapkričio 27 d. – Klaipėda;
  • Lapkričio 28 d. – Šiauliai;
  • Lapkričio 29 d. – Kaunas;

Lapkričio 30 d. – Panevėžys.

[1] Nuo 2019 m. teikti duomenis SAF-T rinkmenoje VMI atliekamo tyrimo ar patikrinimo metu privalo tie mokesčių mokėtojai, kurių:

  • 2015 m. grynosios pardavimo pajamos sudarė daugiau kaip 8 mln. eurų;
  • 2016 m. grynosios pardavimo pajamos sudarė daugiau kaip 700 tūkst. eurų;
  • 2017 m. grynosios pardavimo pajamos sudarė daugiau kaip 300 tūkst. eurų.

[2] Informacija apie i.SAF-T posistemio sukūrimo projektą: https://imas.vmi.lt/isaf/dynamicPage/aboutIsaft

Parašykite komentarą