Šalies vadovė pareiškė užuojautą dėl režisieriaus E. Nekrošiaus mirties

Antradienis, lapkričio 20 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nuoširdžią užuojautą dėl režisieriaus Eimunto Nekrošiaus mirties.

Anot šalies vadovės, tai didelė netektis ir visam teatro pasauliui, kuriame išskirtinis E. Nekrošiaus talentas atstovavo mūsų šaliai ir nuolat garsino Lietuvos vardą. Keturias dešimtis metų kiekvienas naujas režisieriaus sukurtas spektaklis tapdavo dideliu įvykiu tiek mūsų, tiek kitų šalių scenose.

E. Nekrošius savo kūryba kėlė didžiuosius būties klausimus ir kartu su aktoriais bei žiūrovais ieškojo mums visiems svarbių atsakymų. Prezidentė pabrėžė, kad mūsų atmintyje visam laikui išliks šie nepaprasti susitikimai teatre, išskirtiniai spektakliai, kas kartą reikalaudavę ypatingo širdies ir minties darbo.

Režisieriaus nuopelnai Lietuvai buvo įvertinti Nacionaline kultūros ir meno premija, Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Didžiuoju kryžiumi ir daugeliu kitų apdovanojimų ir premijų.

Dėl šios netekties šalies vadovė pareiškė užuojautą E. Nekrošiaus šeimai, draugams, kolegoms ir visai Lietuvos meno ir kultūros bendruomenei.

Parašykite komentarą