Premjeras: Lietuvos kariuomenė – tūkstantmetės istorijos dalis

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis stebėjo atkūrimo šimtmetį švenčiančios Lietuvos kariuomenės paradą ir dalyvavo šventiniame priėmime.

Sveikinimo žodyje premjeras pabrėžė, kad Lietuvai kariuomenė – tai ne siauro profilio institucija, kur daug uniformuotų kariškių, ginklų bei ginkluotės. Tai tūkstantmetės mūsų istorijos dalis, kovų už valstybę ir jos nepriklausomybę simbolis, čia ugdomas pilietiškumas, čia auga Lietuvos patriotai, mūsų nepriklausomybės gynėjai ir gynėjos.

„Džiaugiuosi, kad garbingą sukaktį pasitinkame kaip niekad stiprūs. Auga finansavimas krašto gynybai, gerėja karinis parengimas, kariuomenė modernėja, įsigyjami šiuolaikiškiausi ginklai, bendradarbiaujant su mokslininkais patys kuriame ir tai, ką sukuriame, sėkmingai pritaikome. Mūsų kariuomenę ir karius giria sąjungininkai, mūsų kariuomene ir kariais pasitiki visuomenė“,- sakė Vyriausybės vadovas. 

Premjeras pasidžiaugė, kad toliau stiprėja ryšys tarp kariuomenės ir visuomenės. Šalies gynyba – tai ne tik kariuomenės, o visos valstybės ir visų bei kiekvieno piliečio uždavinys. Jis padėkojo visiems, kurie savo iniciatyva ar draugų ir bičiulių paraginti, vilkėdami uniformą ar ne, pratybų lauke ar prie kompiuterio ekrano prie to prisideda.

S.Skvernelis akcentavo, kad šiandien Lietuva ne viena ir pacitavo prieš keletą dienų ištartus NATO Generalinio sekretorius žodžius: „šiandien Lietuva yra NATO ir NATO yra Lietuvoje“.

Premjeras padėkojo visiems kariams, jų šeimų nariams už kasdienį pasiaukojimą ir ištikimą tarnybą valstybei.

Parašykite komentarą