LVŽS, reaguodama į Kremliaus agresiją, vienareikšmiškai remia Ukrainos nepriklausomybę ir vientisumą

Sekmadienį Rusijos Federacijos kariams įvykdžius išpuolį prieš tris Ukrainos karinius laivus šiandien naktį Ukrainos Prezidentas kreipėsi į parlamentą siūlydamas įvesti karo padėtį. Ukrainos prezidentas Petro Porošenka taip pat kreipėsi į Rusiją su reikalavimu paleisti Ukrainos jūreivius ir laivus, sulaikytus Kerčės sąsiauryje.

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei jos frakcijos Seime nariai remia Ukrainos nepriklausomybę ir vientisumą. Kviečiame tarptautinę bendruomenę nedviprasmiškai pasmerkti agresyvius Rusijos Federacijos karinių pajėgų veiksmus“, – sakė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

LVŽS frakcijos narys, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas šiandien ryte po susitikimo su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Volodymyru Jacenkivskiu sakė: „Ambasadorius patikino, jog situacija šiuo metu itin įtempta. Ukrainoje veikiausiai bus įvesta karo padėtis. Turime palaikyti savo sąjungininkę Ukrainą. Akivaizdu, jog viena šalis nusiteikusi ir toliau laužyti tarptautinius įsipareigojimus. Kartu su partnerėmis turime diskutuoti apie tai, kaip užtikrinti regiono saugumą ir padėti Ukrainai sunkioje situacijoje, tą darysime ir rytoj Varšuvoje“.

NSGK pirmininkas Vytautas Bakas šiandien išvyksta į Varšuvą, kur vyks „Bukarešto devyneto“ parlamentų (Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos, Vengrijos, Rumunijos ir Bulgarijos) saugumo ir gynybos komitetų vadovų susitikimas.

Parašykite komentarą