Lietuvių atkaklumas sužavėjo amerikiečius: užsidirbo tūkstančius dolerių

Vis daugiau lietuvių studentų savo vasaras renkasi praleisti dirbdami užsienio valstybėse. Galimybę dirbti Jungtinėse Amerikos valstijose suteikia tiesioginių pardavimų kompanija „Southwestern Advantage“. Praėjusią vasarą kompanijos programoje dalyvavo ir savo vasaros dienas JAV leido 46 lietuviai studentai. Jie valstijose ugdė rinkodaros ir verslumo įgūdžius – pardavinėjo edukacines knygas. Geriausiu pardavėju Amerikoje tapo lietuvis, kuris uždirbo 25 000 JAV dolerių asmeninio pelno.

 „Pirmą kartą lietuviai šioje programoje sudalyvavo dar 2001 metais. Kasmet lietuviai vis labiau atskleisdavo savo įgūdžius ir pasiekdavo geresnius pardavimų rezultatus. Šiais metais, per tris mėnesius, 46 lietuviai studentai sugebėjo parduoti edukacinių knygų už 800 000 JAV dolerių“, teigia „Southwestern Advantage“ atstovė Lietuvoje Ieva Alisauskaitė.

„Southwestern Advantage“ programa ugdo studentų įgūdžius pardavimų ir lyderystės srityse. Liepą jie išskrenda į JAV, Našvilyje porą dienų praleidžia tradiciniuose mokymuose, o po to iškeliauja į kitas valstijas. Programos dalyviai patys sau yra darbdaviai, nes nuo jų pačių priklauso darbo rezultatai.

„Lietuvoje savo veiklą pradėjome prieš 17 metų ir per šį laiką pastebėjome, kad tinkamai paruošti ir darbštūs studentai iš Lietuvos gali būti puikiais pardavėjais. Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentas šiais metais tapo geriausiu pardavėju ne tik lietuvių, bet ir visų projekte dalyvavusių svetimšalių studentų tarpe. Vaikinas uždirbo 25 000 JAV dolerių asmeninio pelno ir kaip prizą laimėjo VIP kelionę į Filipinus. Žinoma, visada yra kur patobulėti, per projekto gyvavimo istoriją daugiausiai pinigų – 100 000 JAV dolerių uždirbo studentė iš Estijos“, pasakoja Ieva Alisauskaitė.

Per vasarą uždirbti pinigai leidžia studentams gyventi patogiai mokslo metų metu, taip pat nemažai studentų atlygį pasirenka ir investuoti. Daugiausiai studentų projekte dalyvauja iš Kauno technologijų universiteto ir Vilniaus universiteto.

Šią vasarą projekto dalyviai dirbo keturiose valstijose – Teksase, Aidahe, Arkanzase ir Ilinojuje. Studentai pasibeldė į maždaug pusę milijono amerikiečių namų durų ir pristatė Lietuvą 150 000 vietinių šeimų. Lietuviai studentai bendradarbiavo su 620 studentais iš Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Slovakijos. Projekte taip pat dalyvavo 640 studentų iš JAV.

Laisvalaikiu projekto dalyviai keliaudavo aplink ir lankė vietinius traukus objektus, o pasibaigus pardavimų laikotarpiui, likusią vasaros dalį studentai praleido keliaudami po valstijas.

Galutiniai pardavimų rezultatai paaiškės vėliau, kai visos knygos bus pristatytos klientams. Dėl gerų pardavimų rezultatų studentai gaus papildomų prizų – kelionių į egzotiškas pasaulio vietas. Studentai, kurie turi daugiau patirties tampa grupių vadovais. Daugelis buvusių projekto dalyvių gautus įgūdžius ir žinias panaudoja steigdami nuosavus verslus.

Daugiau informacijos apie dalyvavimą „Southwestern Advantage“ programoje:

http://southwesternadvantage.lt

„Southwestern Advantage“ yra tiesioginių pardavimų kompanija, JAV veikianti dar nuo 1868 metų. Tai puiki galimybė studentams iš viso pasaulio ugdyti verslumą ir mokytis iš geriausių pardavimų mokytojų.

 

Papildoma informacija:

Ieva Alisauskaite, „Southwestern Advantage“ atstovė Lietuvoje, +370 63875736,

ievaalisauskaite@gmail.com

Veiko Tell, „Southwestern Advantage“ atstovas Lietuvoje, +372 5255547,

veikotell@gmail.com

Parašykite komentarą