Seime bus diskutuojama apie balsavimo nuo 16 metų galimybę

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2018 m. gruodžio 10 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2018 m. gruodžio 10 d.
Renginio vieta: Konferencijų salė, Seimo III rūmai

2018 m. gruodžio 7 d. pranešimas žiniasklaidai

Gruodžio 10 d., pirmadienį, 10 val. Konferencijų salėje (Seimo III rūmai) vyks konferencija „Balsavimas nuo 16 metų: ateities scenarijus“, kurią organizuoja Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija kartu su Socialinės ir darbo apsaugos ministerija, Jaunimo ir sporto reikalų komisija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Lietuvos jaunimo organizacijų taryba.

Renginys skirtas diskusijai apie jaunimo nuo 16 metų balsavimo savivaldybių rinkimuose galimybę, šalies pasirengimą sumažinti balsavimo amžių ir paties jaunimo pasiruošimą balsuoti. Konferencijoje bus pristatyta užsienio šalių patirtis (Maltos, Austrijos ir Estijos atstovų pranešimai), vyks plenarinė diskusija apie Lietuvos kontekstą. Renginio dalyviai taip pat bus kviečiami diskutuoti grupėse ir parengti išvadas apie jauno žmogaus pasiruošimą balsuoti, švietimo sistemos įtaką jaunam žmogui, pilietiškumą regionuose ir jaunimo domėjimąsi ir aktyvumą rinkimuose.

„Tikiuosi, kad konferencija Seime paskatins aktyvias diskusijas apie galimybes paankstinti balsavimo amžių savivaldos rinkimuose ir padės spręsti tokias senas problemas, kaip menkas jaunimo aktyvumas rinkimuose bei mažas susidomėjimas politika. Visi sutinkame, kad turime auginti pilietišką ir politiškai raštingą visuomenę, tereikia sutarti kaip to sieksime“, – sako R. Miliūtė, Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos narė.

Visą renginio programą ir pranešėjus galite rasti čia.

 

 

Daugiau informacijos:

Seimo narės Rūtos Miliūtės padėjėja

Deimantė Zabitytė

Mob. 8 612 07 084, el. p. deimante.zabityte@lrs.lt

 

Parašykite komentarą