Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešimas: „Pažadas įvykdytas. Lengvatinis PVM tarifas malkoms – jau nuo sausio 1 d. !“

2018 m. gruodžio 11 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Šiandien Seimas pritarė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo projektui, kuriuo nuo 2019 m. sausio 1 d. bus taikomas lengvatinis 9 proc. PVM tarifas malkoms ir medienos produktams, skirtiems kūrenimui. Šį projektą dar vasarą registravę „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai įgyvendino savo duotą pažadą – naujus metus pasitikti sumažintu tarifu.

„Džiaugiuosi, kad Seimo nariai pagaliau pritarė mūsų siūlymui ir, užmiršę savas ambicijas, atidavė balsus mūsų ruoštam projektui. Labai tikiuosi, kad tiesioginę įsigaliojusio įstatymo naudą jau šį sausį pajus didžioji dalis malkomis kūrenančių gyventojų“, – kalbėjo frakcijos „Tvarka ir teisingumas seniūnas Vytautas Kamblevičius“.

„Tvarkiečiai“ minėtą lengvatą bandė įtvirtinti dar nuo 2017 m., tačiau vis nesulaukdavo reikiamo palaikymo, nors iniciatyvą tyliai remdavo nemažai Seimo narių. Dėl pakilusių malkų kainų gyventojai ėmė jų nebeįpirkti, todėl lengvatos įtvirtinimas buvo tapęs prioritetiniu klausimu.

„Pritarimas lengvatai ne tik leis sutaupyti žmonėms, bet taip pat bus mažinama šešėlinė rinka. Ne paslaptis, kad dėl padidėjusių kainų gyventojai tiesiog ėmė ieškoti pigesnių alternatyvų, kurios dažnu atveju atsiduria šešėlinėje rinkoje. Šis projektas nėra kažkas naujo Europoje, šiuo metu esama nemažai šalių, kurios, siekdamos pasirūpinti savo piliečiais, taiko PVM lengvatas kietajam kurui, todėl mūsų pasiūlytas planas – sekti geruoju kitų valstybių pavyzdžiu – bus naudingas ir palankus vartotojams. Pritardami „Tvarkos ir teisingumo“ projektui, Seimo nariai nušovė du zuikius – pradėtas taikyti adekvatus PVM tarifas malkoms leis lengviau atsipūsti vartotojams ir taip pat paskatins pirkti kietąjį kurą oficialiai, taip vystant skaidrią kuro privatiems namų ūkiams rinką. Daugiau surenkamų mokesčių į biudžetą – daugiau naudos kiekvienam“, – po projekto priėmimo džiaugėsi partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Daugiau informacijos:

Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėja-sekretorė

Vaidutė Jakštonienė

Tel. (8 5) 239 6617, mob. 8 688 74 434

El. p. vaidute.jakstoniene@lrs.lt

Parašykite komentarą