Išrinktos konkursų vadovauti Vilniaus ir Kauno apskričių bibliotekoms laimėtojos

Paaiškėjo Kultūros ministerijos surengtų konkursų vadovauti Vilniaus ir Kauno apskričių bibliotekoms rezultatai. Konkursą eiti Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos  direktoriaus pareigas laimėjo Emilija Banionytė, o konkursą vadovauti Kauno apskrities viešajai bibliotekai – Edita Urbonavičienė.

Abi laimėtojos yra sukaupusios nemažą profesinę patirtį bibliotekininkystės ir bibliografijos srityse.

E. Banionytė nuo 1987 metų vadovauja Lietuvos edukologijos universiteto bibliotekai, ji taip pat yra Lietuvos mokslinių bibliotekų asociacijos pirmininkė. Vilniaus universitete E. Banionytė baigė bibliotekininkystės ir bibliografijos studijas.

Vilniaus universitete bakalauro ir Vytauto Didžiojo universitete magistro socialinių mokslų komunikacijos srities studijas baigusi E. Urbonavičienė Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje pradėjo dirbti 2008 metais kaip kultūros projektų vadovė, o nuo 2013-ųjų vadovauja šios bibliotekos Strateginės plėtros ir inovacijų centrui.

Konkursų laimėtojų tinkamumas eiti pareigas dar bus patikrintas teisėsaugos institucijų, kaip numatyta teisės aktuose. Apskrities viešosios bibliotekos vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai.

Parašykite komentarą