Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešimas: „Valstiečiai“ pasišovė bet kokia kaina politizuoti LRT“

2018 m. gruodžio 19 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Suprasdami, kad Seime gali pritrūkti balsų, pritariančių LRT komisijos išvadoms, „valstiečiai“ visomis priemonėmis bando pasiekti savo tikslus. Siekiant patvirtinti valdančiųjų sudarytos laikinosios komisijos tyrimo išvadas, „valstiečiai“ imasi procedūrinių manipuliacijų.

„Valdančiųjų ketinimai atrodo aiškūs: užtikrinti, kad laikinosios LRT tyrimo komisijos išvados būtų patvirtintos ir tam dabar naudojamos visos įmanomos priemonės. Negana to, kad šis svarbus klausimas turėjo būti įtrauktas į antradienio darbotvarkę, išvadų svarstymą valdantieji nukėlė į vėlyvą ketvirtadienio vakarą“, – „valstiečių“ sprendimą kritikavo Seimo Liberalų frakcijos seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Parlamentarė atkreipė dėmesį, kad „valstiečiai“, užsispyrę dar iki rinkimų pažaboti LRT, siekia išvengti dialogo su opozicija ir neatsižvelgdami į kritiką „buldozeriu“ stumia laikinosios komisijos tyrimo išvadas.

„Liberalai iš pat pradžių atsisakė deleguoti savo narius į šitą komisiją. Matydami 2006 m. Konstitucinio Teismo išaiškinimą mes ir toliau manome, kad išpuolis prieš LRT yra antikonstitucinis“, – pridūrė Eugenijus Gentvilas.

Liberalai mano, kad laikinosios tyrimo komisijos siūlymai keisti LRT valdymo modelį, Tarybos narių kadencijų trukmę ir jų skyrimo tvarką kelia grėsmę žiniasklaidos laisvei.

Parašykite komentarą