KTU gimnazijos mokinei Gabijai Jurkevičiūtei įteiktas PINO specialusis prizas

Gruodžio 18 d., Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės Valdovų rūmuose apdovanoti tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose dalyvavę mokiniai ir jų vadovai. Renginio metu KTU gimnazijos mokinei Gabijai Jurkevičiūtei Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis įteikė specialųjį Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO) prizą.

Valstybinis patentų biuras (VPB), bendradarbiaudamas su PINO, atskirai įvertino Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų nacionaliniame konkurso etape dalyvaujančius jaunųjų mokslininkų darbus ir specialiuoju PINO įsteigtu prizu apdovanojo KTU gimnazijos mokinę Gabiją Jurkevičiūtę (darbo vadovas dr. Paulius Čižas). Jos darbas „Itakoninės rūgšties poveikis neuronų gyvybingumui“ VPB vertinimo komisijos (kurios darbe taip pat dalyvavo ir Lietuvos patentinių patikėtinių asociacijos atstovas bei Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros atstovas) buvo pripažintas geriausiu, atsižvelgiant į pasiūlyto techninio sprendimo, jo inovatyvumo, kūrybiškumo, praktinio pritaikomumo bei darbo išbaigtumo ir sprendimo nuoseklumo kriterijus.

PINO apdovanojimui gauti Lietuvos moksleivių darbas buvo teikiamas antrą kartą.

PINO – Jungtinių Tautų Organizacijos institucija, vienijanti 191 valstybę – narę ir atsakinga už tarptautinės politikos intelektinės nuosavybės srityje formavimą, tarptautinių sutarčių administravimą, inovacijų skatinimą bei įvairių iniciatyvų intelektinės nuosavybės apsaugos srityje įgyvendinimą. Lietuva – PINO narė nuo 1993 m.

Parašykite komentarą