Tradicija tapusiam tarpušvenčio poilsiui kviečia Lietuvos Kalėdų sostinė – Druskininkai

Tarpušvenčio išvyka į Druskininkus jau tapo tradicija ne tik Vilniaus ar Kauno gyventojams, bet ir poilsiautojams iš visos Lietuvos, čia atrandantiems puikią galimybę suderinti turiningą laiką su šeima ir kokybišką poilsį

Gruodžio 20 d., Druskininkai. Kalėdiniam šurmuliui praūžus, keletas dienų iki Naujųjų metų tampa puikia proga trumpoms išvykoms su šeima, kokybiškam poilsiui ir sveikatos stiprinimui. Ne veltui daugeliui apsilankymas Kalėdų sostine tituluojamuose Druskininkuose tampa kasmetine tarpušvenčio tradicija. Paskutinėmis gruodžio dienomis  visas miestas vis dar šurmuliuoja šventiška nuotaika. Aplink skamba kalėdinės melodijos, spalvingi prekystaliai kviečia apsipirkti, ore tvyro ypatingi kvapai, o magišką atmosferą kuria žėrinčios šviesos instaliacijos.

Druskininkų miesto gatvėse, aikštėse, Muzikinio fontano teritorijoje visu šventiniu laikotarpiu vyksta įvairūs renginiai, o kurorte įsikūrę restoranai, muziejai ir poilsio centrai paruošė ypatingas programas ir kviečia turiningai praleisti laiką.

Kultūros ir muzikos mėgėjai tarpušvenčiu turės galimybę apsilankyti daugybėje koncertų. Restorane „Druskininkų kolonada” vyks gitaros virtuozo Andriaus Murencevo bei pianisto Roberto Šiurio koncertai, Dagna akustinio dueto pasirodymas. Antrąją Kalėdų dieną Grand SPA konferencijų salėje „Nemunas” bus galima išvysti muzikinį klasikos spektaklį-komediją „Meilės burtai Paryžiuje”.

Gruodžio 30 d. centre „Dainava” vyks senųjų metų palydos koncertas su Valstybiniu Vilniaus kvartetu, kuris tęsia 45-erius metus gyvuojančią koncerto tradiciją.

Druskininkų miesto muziejuje vykstanti paroda Lietuvis Bronislovas Pilsudskis – žinomas Japonijoje, pamirštas Lietuvoje” sudomins besidominčius tolimųjų rytų kultūromis. Čia bus galima išvysti retas pasaulyje garsaus antropologo Bronislovo Pilsudskio fotografijas, kuriose įamžintos Japonijos teritorijose gyvenusios gentys – jų papročiai, kasdienybė ir ritualai.

Žvarbiu oru kurorto svečiai sušilti ir atsipalaiduoti galės Druskininkų poilsio ir sveikatinimo centre Aqua, kur nuo Kalėdų iki sausio 6 d. vyks šventinės pirčių programos 20-ties pirčių erdvėje. Centre Aqua besilankantys šventinėmis dienomis svečiai sulauks siurprizų ir Kalėdų senelio dovanų. Restoranas-picerija AQUA antrąją Kalėdų dieną savo terasoje atidarys Kalėdų Senelio rezidenciją, kurioje bus galima ne tik sutikti baltabarzdį švenčių simbolį, bet ir sušilti su šaltalankių arbata ir meduoliais. Per Kalėdas didžiajame vandens parko baseine pasportuoti ir linksmai praleisti laiką kvies aerobikos treneriai.

Po švenčių sveikata susirūpinti suskubę kurorto svečiai bus laukiami Druskininkų gydykloje. Kartu su visa šeima čia galima pasimėgauti sveikatinimo procedūromis, atsigaivinti mineraliniu vandeniu, naudingu virškinimui ir padedančiu palaikyti gerą savijautą. Vaikams gydykloje taikomi specialūs pasiūlymai.

Atvykę į Druskininkus, svečiai kviečiami apsilankyti rekordiniame kalėdinių eglučių parke, kur šiemet sužibo net 56 eglutės. Pasivaikščioti, pakvėpuoti grynu pušų oru, pasportuoti lauke įrengtoje treniruoklių erdvėje visi norintys galės K. Dineikos sveikatingumo parke.

Nusprendę likti Druskininkuose ir Naujųjų metų vakarą galės džiaugtis įspūdingais fejerverkais ir naujametine programa. Centrinėje miesto aikštėje vyks koncertas ir įspūdingų fejerverkų programa, o restoranai ir viešbučiai pasitiks svečius šventinėmis vakarienėmis, akustiniais koncertais ir pramoginiais pasirodymais.

Daugiau apie Naujųjų metų vakaro renginius Druskininkuose gali sužinoti čia.

Parašykite komentarą