Vartotojų patogumui – skrydžio skaičiuoklė

Gražiausios metų šventės – ne tik dovanų ar vaišių, bet ir kelionių metas. Į kitas šalis skrendame susitikti su artimaisiais, pasisemti įspūdžių, apsipirkti ar tiesiog pailsėti. Tačiau kelionė šventiniu laikotarpiu dažnam vartotojui kelia nerimą – į ką kreiptis pagalbos ir patarimų, jei kiltų problemų? 

Europos vartotojų centras Lietuvoje turi gerų naujienų vartotojams, skrendantiems lėktuvu. Pastebėta, kad vartotojų teisės, ypač oro keleivių teisių srityje, gali būti sudėtingai suprantamos, nes priklauso nuo daug aplinkybių: nesklandumų priežasties, skrydžio atstumo, atidėjimo laiko, ar kelionė yra iš Europos Sąjungos ar ne ir pan. Norint palengvinti šitą užduotį, Norvegijos vartotojų taryba sukūrė skrydžio skaičiuoklę, kurioje įvedus konkrečios kelionės duomenis, jums bus suteikta svarbiausia informacija: kokia tiksliai kompensacija priklauso (kompensacija priklauso nuo skrydžio atstumo), kokias kitas teises turi keleivis, jeigu skrydis atšauktas, atidėtas (priklausomai nuo skrydžio vėlavimo trukmės) ar perpildytas, bagažas vėluoja, dingo ar buvo sugadintas ir t.t.

Skaičiuoklę lietuvių kalba rasite https://ecc.lt/lt/rights/travel/plane/flight%20calculator/.

Šiais metais skaičiuoklę Europos vartotojai jau naudojo daugiau kaip 330 000 kartų ir šis skaičius tik didėja. Ji išversta į 20 kalbų ir šią naudingą priemonę savo šalių vartotojams siūlo Europos vartotojų centrų tinklas (ECC-Net), kuris jungia 30 centrų visoje Europoje.

2018 m. skaitmeninės komunikacijos apdovanojimuose „Digital Communication Awards” Berlyne skaičiuoklė buvo įvertinta kaip geriausia Asociacijų ir Nevyriausybinių organizacijų sukurta skaitmeninė priemonė.

Europos vartotojų centras Lietuvoje veikia nuo 2005 m. Centro misija – padėti spręsti problemas, kilusias Lietuvos vartotojams, įsigijusiems nekokybišką prekę ar paslaugą Europos Sąjungos valstybėse narėse, Norvegijoje ar Islandijoje bei šių valstybių vartotojams, įsigijusiems nekokybišką prekę ar paslaugą Lietuvoje. Europos vartotojų centro Lietuvoje specialistai patarimus ir pagalbą vartotojams teikia nemokamai!

Daugiau informacijos Europos vartotojų centro Lietuvoje svetainėje www.ecc.lt

Parašykite komentarą