Koncerte „Pasivaikščiojimas po epochų alėją“ skambės Xylos trio.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Antradienis, 2019 m. vasario 5 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Antradienis, 2019 m. vasario 5 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Xylos trio:

Ieva Pranskutė (smuikas, Lietuva–Austrija)

Mislav Brajković (violončelė, Kroatija–Austrija)

Mayu Kotari (fortepijonas, Japonija–Austrija)

Programa: Joseph. Haydn, Claude Debussy, Alexander Zemlinsky

 

Kartu pasivaikščioti po epochų alėją klaipėdiečius kvies KKS scenoje debiutuojantis tarptautinis kolektyvas Xylos Trio. Tai jaunas, dinamiškas ir charizmatiškas ansamblis iš Vienos, siekiantis įkvėpti naują gyvenimą klasikinio fortepijoninio trio repertuarui. Jo nariai yra kilę iš Lietuvos, Kroatijos ir Japonijos. Nors kaip fortepijoninis trio jie kartu groja tik dvejus metus, tačiau begalinis atsidavimas ir sėkmė suteikė ansambliui progą koncertuoti vienoje prestižiškiausių Vienos koncertų salių.

Šiuo metu lietuvaitė Ieva Pranskutė (smuikas), kroatas Mislav Brajković (violončelė) ir japonė Mayu Kotari (fortepijonas) studijuoja Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete. Įspūdingas trio repertuaras apima klasikinės epochos ir šiandienos kūrinius. Ansamblis buvo pakviestas dalyvauti daugelyje įdomių projektų.

Pasak atlikėjų, koncerto programoje skambės išskirtiniai fortepijonio trio repertuaro perliukai: Vienos klasiko Josepho Haydno Fortepijoninis trio C-dur, impresionizmo meistro Claude’o Debussy Fortepijoninis trio G-dur ir dar kito su Viena susijusio kompozitoriaus Aleksandro Zemlinskio Fortepijoninis trio d-moll.

Linkime malonaus ir įkvepiančio pasivaikščiojimo!

Parašykite komentarą