“Judėk, Vilniau!” kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąraše – pirmoji į merus kandidatuojanti moteris, akademikai, garsūs sporto ir kultūros atstovai

Visuomeninis rinkimų komitetas “Judėk, Vilniau!” savivaldybės rinkimų komisijai perdavė kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąrašą. Jį sudaro 44 kandidatai. Sąrašą į priekį ves Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Rūtenis Paulauskas. “Judėk, Vilniau!” kandidate į meres tapo rinkodaros specialistė Inga Laurušonė.

Tarp kandidatų – ir tokie žinomi veidai kaip olimpinė čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, atlikėjas Vaidotas Baumila, penkiakovės pasaulio čempionas Justinas Kinderis, krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis.

“Džiaugiamės, kad idėja, jog Vilnių reikia išjudinti, patikėjo tiek daug miestiečių, kurių dalis ryžosi žengti žingsnį kandidatuoti į savivaldybės tarybą. Tai, kad ėmėmės veiksmų, jau duoda rezultatų – apie mums rūpimas temas ima kalbėti ir kiti rinkimų kampanijos dalyviai, dalis mūsų idėjų – jau ir favoritais laikomų kandidatų į merus lūpose”, – kalbėjo sąrašo lyderis Rūtenis Paulauskas.

“Tai, žinoma, tikrai nereiškia, jog čia ketiname sustoti. Manome, kad miestiečiams taryboje būtinas apie esmines Vilniaus problemas bylojantis balsas. Ir manome, kad geriausiai problemas sprendžia tie žmonės, kuriems tai nuoširdžiai rūpi”, – kolegai antrino pirmoji Vilniuje moteriškosios lyties atstovė tarp kandidatų į merus Inga Laurušonė.

Visuomeninio rinkimų komiteto “Judėk, Vilniau!” atstovai netrukus paskelbs ir savo programą, kurioje prioritetas bus skiriamas sporto infrastruktūros, miesto patogumo ir neformaliojo ugdymo klausimams. Išsamus idėjų, kandidatų ir programos pristatymas planuojamas sausio 10-ąją Vilniaus rotušėje.

Rinkimai į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą įvyks kitų metų kovo 3-iąją.

Politinė reklama

Parašykite komentarą