MENO ISTORIJOS MOKYKLA KVIEČIA Į NAUJUS PASKAITŲ CIKLUS

Meno istorijos mokykla (MIM) kviečia visus besidominčius kultūros ir vaizduojamojo meno istorija lankyti žiemos trimestro paskaitas. Naują trimestrą sudaro du paskaitų ciklai: „Antikos kultūra ir jos recepcija Vakarų kultūroje iki šių dienų“ bei „ Kaunas – laikinoji sostinė“.

Paskaitų cikle „Antikos kultūra ir jos recepcija Vakarų kultūroje iki šių dienų“ bus nagrinėjami atskiri antikinės kultūros fenomenai bei jų recepcija ir apropriacija vėlesniais amžiais. Kursas leis suprasti, kad antikinis paveldas ne tik formavo europietiškąją tapatybę, bet ir realiai yra gyvas, aktualus iki pat šių dienų. Kaip, kokiais pavidalais? Juos reikia atpažinti, pastebėti ir reflektuoti kaip ateinančius iš Antikos laikų. Tai ir bus nagrinėjama įvairiais aspektais šiame kurse, kurį skaitys VU Klasikinės filologijos katedros vedėja doc. dr. Audronė Kučinskienė.

Kitas šiame trimestre siūlomas kursas – tai istorikės Erikos Meškauskienės skaitomas paskaitų ciklas „Kaunas – laikinoji sostinė“. Nusikelsime į tarpukario Kauną ir analizuosime jo fenomeną: kaip nutiko, kad mažas provincijos miestelis per du dešimtmečius padarė tokį vystymosi šuolį, kad jo paveldą ketinama įrašyti į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą? Atskirose paskaitose lektorė analizuos laikinosios sostinės infrastruktūrą, architektūros tradicijas, reprezentacines miesto vietas, ryšius su pasauliu.  Taip pat bus apžvelgiamos Kauno kasdienio gyvenimo tradicijos, miestiečių pramogos, laisvalaikis, meno gyvavimo formos, pramogos „nuo teatrų iki restoranų“. Tikėkimės, kurso lankytojams paaiškės, kodėl gi Kaunas vadintas „mažuoju Paryžiumi“.

Daugiau informacijos apie paskaitas, jų tvarkaraštį rasite Meno istorijos mokyklos tinklapyje 

https://www.menorinka.lt/page/mim

Išklausiusiems nemažiau 7-ių paskaitų bus išduodamas kursų baigimo pažymėjimas.

Paskaitų pradžia – 18.15 nurodytomis dienomis. Paskaitos trukmė – 1 val. 15 min. bei 15 min. klausimams ir diskusijoms. Registracijos į paskaitas nėra, paskaitos mokamos, bilieto kaina – 8 Eur.  

Paskaitos vyksta meno galerijoje „Kunstkamera” (Ligoninės g. 4, Vilnius)

Galimi paskaitų temų, lektorių ar datų pasikeitimai. Informacija apie tai bus skelbiama Meno rinkos agentūros Facebook profilyje „Vilniaus Aukcionas“.

Parašykite komentarą