Vilniaus mero posto siekianti daugiavaikė mokslų daktarė žada vilniečiams padovanoti po valandą

Praėjusią savaitę kandidatų į Vilniaus miesto tarybą sąrašą pristatęs visuomeninis rinkimų komitetas “Judėk, Vilniau!” kandidate į mero postą pasirinko Ingą Laurušonę – trijų vaikų mamą, baigusią filosofijos doktorantūros studijas Manheimo Universitete ir dirbusią lektore Lietuvoje bei užsienyje. Mero posto siekianti moteris yra sukaupusi politinės patirties dirbdama Europos parlamento nario padėjėja, laisvai kalba anglų, vokiečių ir prancūzų kalbomis, skaitė paskaitas Europos Sąjungos politikos tematika, šiuo metu dirba komunikacijos projektų vadove.

Pagrindiniai siekiai, kuriuos deklaruoja kandidatė ir jos atstovaujamas sąrašas “Judėk, Vilniau!” – Vilniaus miesto patogumas, sporto infrastruktūros išplėtimas ir pokyčiai ugdymo politikoje. Sėkmingas šių problemų sprendimas, I. Laurušonės teigimu, galėtų vilniečiams padovanoti bent valandą.

“Vilnius prasideda tada, kai atidarai savo namų duris. Todėl mums nepakanka baseino Fabijoniškėse. Ugdančiam laisvalaikiui būtini finansiškai prieinami objektai turi būti šalia namų. Turime pripažinti, kad mokyklos ir universitetai jauno miestiečio visapusiškai neparuošia nei darbo rinkai, nei gyvenimui. Todėl būtinos gausios neformaliojo ugdymo alternatyvos, kurios suteiktų galimybę lavinti socialinius ir organizacinius įgūdžius”, – kalbėjo kandidatė.

Jos manymu, savivaldybė turi skatinti užimtumą ir sudaryti patogias sąlygas pasiekti reikiamus objektus arba įrengti juos šalia gyvenamosios vietos. Tai ne tik padovanotų vilniečiams papildomą valandą laisvalaikio. Tinkami sprendimai, I. Laurušonės nuomone, galėtų turėti daugiau teigiamų šalutinių efektų.

“Iš akademinės patirties ir patirties dirbant versle žinau, kad įgūdžių, įgytų formaliojo ugdymo vietose, deja, nepakanka. Šiandien turime nemažai gerai apmokamų darbo vietų, tačiau neturime pakankamai specialistų ir neturime užtektinai kitų terpių, kuriose galima įgyti reikiamas kompetencijas, ugdyti kūrybiškumą ir lyderystę. Sėkmingas žmogaus integravimas į visuomenę ir jo visapusis ugdymas ankstyvoje gyvenimo stadijoje gali lemti ir socialinės atskirties mažėjimą”, – sakė visuomeninio rinkimų komiteto “Judėk, Vilniau!” atstovė.

Dar viena sostinės problema, į kurią kandidatė atkreipia dėmesį – nesėkmingas strateginis planavimas ir ilgalaikių prioritetų nebuvimas. “Šiandien dažniau vaikomės trumpalaikės naudos, o ne paisome ilgalaikių interesų. Liberaliojoje demokratijoje tai – fundamentali valdymo klaida. Prioritetą ir pinigus skirkime svarbesniems ir realesniems projektams nei tramvajaus linijos statyba. Sutvarkykime tai, ką turime, ugdykime žmones tam, kad jie kurtų savo ateitį ir norėtų bei galėtų kurti savo miestą”, – apie sostinės viziją kalbėjo I. Laurušonė.

Išsamią Vilniaus miesto mero ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimų programą bei visą kandidatų sąrašą judėjimas ir jo kandidatė į mero postą pristatys miesto rotušėje sausio 10 dieną.

Šis pranešimas yra politinė reklama, apmokėta iš kampanijai skirtos sąskaitos

Parašykite komentarą