Šėtoje ir Kunioniuose prasidės nuotekų ir vandentiekio tinklų rekonstrukcija bei plėtra

Iki vasario 1 d. planuojama pradėti paruošiamuosius Šėtos ir Kunionių nuotekų tinklų rekonstrukcijos bei plėtros darbus, kurių nekantriai laukė vietos gyventojai, rajono savivaldybės ir įmonės „Kėdainių vandenys“ vadovai.

Sausio 4 dieną rangos darbų sutartį pasirašė uždarosios akcinės bendrovės „Kėdainių vandenys“ direktoriaus pareigas laikinai einantis Robertas Lukoševičius ir įmonės „Techsis” direktorius Algirdas Birkantas.

Pasirašyme dalyvavo rajono savivaldybės administracijos direktorius Ovidijus Kačiulis, Žemės ūkio ir melioracijos skyriaus vedėjas Algimantas Žvikas, „Kėdainių vandenys“ gamybinio-techninio skyriaus viršininkas Marius Čepas. 

„Džiaugiamės, kad pasirašius sutartį bus vykdomas Šėtos miestelio ir Kunionių kaimo nuotekų ir vandentiekio tinklų rekonstrukcijos ir plėtros projektas. Tikimės, kad per šiuos metus darbai bus atlikti, o metų pabaigoje gyventojai jau galės naudotis naujais tinklais“, – sakė O. Kačiulis.

Pasak bendrovės „Kėdainių vandenys“ l. e. p. direktoriaus R. Lukoševičiaus, Šėtoje bus paklota apie 10 tūkst. metrų vandentiekio ir 9 680 metrų nuotekų tinklų, Kunioniuose – 4 200 metrų vandentiekio ir 4 300 nuotekų tinklų.

„Gyventojams teliks prisijungti prie šių tinklų. Jeigu reikės pagalbos, pagal galimybes padėsime prisijungti“, – teigė R. Lukoševičius.

Įmonės „Techsis” direktorius A. Birkantas patvirtino, kad iki vasario 1 d.  pradės paruošiamuosius darbus – įrengs statybvietę ir aikštelę, pastatys stendus su informacija apie projektą.

„Pačius statybos darbus pradėsime kai tik leis oro sąlygos, greičiausiai kovo mėnesį. Techninis projektas jau yra parengtas, dar turime paruošti darbo projektą, tai užtruks apie mėnesį. Per metus turėtume užbaigti darbus, o jeigu  leis oro sąlygos, sieksime projektą įgyvendinti ir anksčiau“, – sakė A. Birkantas. 

Iš Europos Sąjungos fondų per Aplinkos projektų valdymo agentūrą ketinama gauti apie 2 400 000 Eur Šėtos ir Kunionių miestelių nuotekų tinklų rekonstrukcijai ir plėtrai. Dalis lėšų bus mokama iš savivaldybės biudžeto ir UAB „Kėdainių vandenys“. Darbai turėtų būti pradėti 2019 metų pradžioje, – viskas priklausys nuo oro sąlygų. Numatomi baigti 2020 metų pradžioje.

Projektu siekiama patenkinti miestelių gyventojų poreikius, sudaryti sąlygas didinti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų prieinamumą, gerinti jų kokybę bei siekti apsaugoti aplinką nuo išleidžiamų nuotekų žalingo poveikio.

Projekto tikslas – didinti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų prieinamumą ir sistemos efektyvumą Kėdainių rajono Šėtos bei Kunionių gyvenvietėse.

Informacijos šia tema tai pat rasite:

/go.php/lit/Aptarti-setos-ir-kunioniu-nuoteku-tinklu-rekonstrukcijos-ir-pletros-reikalai

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą