Teismas: VKEKK sprendimas dėl mažesnės VIAP sumos išmokėjimo AB „Lietuvos energijos gamyba“ − teisėtas

Vilniaus apygardos administracinis teismas (toliau – Teismas), išnagrinėjęs Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) ir AB „Lietuvos energijos gamyba” ginčą dėl sumažintų lėšų išmokėjimo bendrovei 2015 m. už viešuosius interesus atitinkančios paslaugos (toliau – VIAP) teikimą, konstatavo, kad VKEKK sprendimas yra teisėtas, kompetencija neviršyta ir nepažeisti jokie teisės aktų reikalavimai.

AB „Lietuvos energijos gamyba” skundė VKEKK sprendimą dėl nustatytos AB „Lietuvos energijos gamyba”  pagamintos elektros energijos supirkimo kainos 2015 metams, kurios dydis netenkino bendrovės, nes  atitinkamai mažėjo 107 382 Eur lėšų išmokėjimas už VIAP teikimą.

Teismas pasisakė, jog nevertins VKEKK sprendimų  ekonominio tikslingumo požiūriu, o tik pasisakys, ar konkrečiu atveju nebuvo pažeistas įstatymas ar kitas teisės aktas, ar administravimo subjektas neviršijo kompetencijos, taip pat ar teisės aktas neprieštarauja tikslams bei uždaviniams, dėl kurių institucija buvo įsteigta ir gavo atitinkamus įgaliojimus.

Pirmos instancijos teismas atmetė AB „Lietuvos energijos gamyba” skundą kaip nepagrįstą, sprendimą rasite čia.

Parašykite komentarą