Seimo LSDD frakcijos pranešimas: „Mes nepritarėme skubotos sveikatos priežiūros reformos pateikimui“

2019 m. sausio 14 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Sausio 12 d. Seime ketinta priimti sveikatos apsaugos reformą, įskaitant sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkos įstatymų paketą, tačiau Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos nariams pasipriešinus – skubotos reformos pateikimas atmestas.

„Mūsų partneriai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga žadėjo sveikatos apsaugos reformos klausimus atidėti svarstyti pavasarį, tačiau suskubo teikti visą įstatymų paketą, susijusį su sveikatos apsaugos reforma, kuri, kaip buvo kalbėta ir anksčiau, nėra iki galo išdiskutuota ir joje palikta spragų, galinčių sukelti chaosą sveikatos priežiūros įstaigose regionuose. Mūsų LSDD frakcija nepritarė tokiam įstatymų projektų pateikimui, kokie jie buvo paruošti“, – sako Seimo LSDD frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Pasak parlamentaro, šioje srityje reikalingas ne skubotas sprendimų priėmimas, bet išdiskutuoti ir aiškūs žingsniai.

„Jau anksčiau esame išsakę savo poziciją – pokyčiai sveikatos apsaugos sistemoje yra būtini – niekas tam neprieštarauja, bet skubota reforma gali tik dar labiau pakenkti ir sumažinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą Lietuvos gyventojams. Neaiškūs ir aptakūs ligoninių tinklo kriterijai, neišdiskutuota pertvarka su visuomene ir savivalda atneštų daugiau žalos negu naudos. Mums svarbiausia, kad visuomenei ir pačioms gydymo įstaigoms būtų išaiškinta, kokia bus ligoninių tinklo pertvarka, ir kaip pagerės pacientų gydymas, o medikams darbo sąlygos. Mes pasipriešinome galimam chaosui ir nerimui tarp kaimiškųjų rajono gyventojų ir medikų, juk jiems labiausia rūpi, kas bus, jei uždarys ligoninę jų gyvenamoje vietovėje, kaip reikės pasiekti gydytoją. Reforma pirmiausia turi būti naudinga visuomenei“, – teigia LSDD frakcijos seniūnas A. Palionis.

Parašykite komentarą