„airBaltic“ apklausa: dažniausiai Lietuvoje keliauja jauni žmonės

Latvijos oro linijų bendrovė „airBaltic“ ir interneto rinkos tyrimų bedrovė „Gemius” atliko tyrimą, kurio metu buvo apklausti 2469 Lietuvos interneto vartotojai iki 75-erių metų bent kartą skridę lėktuvu. Apklausa parodė, kad 69 proc. respondentų keliauja lėktuvu bent kartą per metus, o skrendantys dažniau nei dukart per metus sudarė 26 proc. visų apklaustųjų.

„Bilietų kainoms ženkliai kritus per pastaruosius dešimtmečius, oro transporto paslaugos tapo labiau prieinamos daugeliui žmonių visame pasaulyje, tarp jų ir Baltijos šalyse. Eismo intensyvumas Vilniaus oro uoste ir toliau didėja, todėl „airBaltic”  ir toliau teiks tiesioginių skrydžių paslaugas iš Vilniaus, kad geriau patenkintų vietinę paklausą“, – sako „airBaltic” pardavimų vadybininkas Lietuvos rinkai Jevgenijus Kozyrevas.

Dažniausiai lėktuvais keliauja 16 – 29 m. amžiaus tyrimo dalyviai – net 78 proc. jų lėktuvais keliauja bent kartą per metus. Bent kartą per metus lėktuvais keliauja taip pat ir 73 proc. 30 – 49 m. amžiaus grupės respondentų bei 66 proc. 50 – 75 m. amžiaus grupės respondentų.

„Jauni ir ekonominiu požiūriu aktyvūs žmonės Lietuvoje išnaudoja visas keliavimo oro galimybes. Studijos užsienyje, draugų lankymas ar trumpi savaitgalio atokvėpiai Europos miestuose – dabar kelionės lėktuvu yra lengviau ir labiau prieinamos nei kada nors anksčiau. Tai įmanoma dėka siūlomo oro linijų susisiekimo iš Vilniaus,“ – priduria J. Kozyrev.

„airBaltic” siūlo tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Amsterdamą, Berlyną, Miuncheną, Paryžių ir Taliną, taip pat ir patogų susisiekimą su Ryga. „airBaltic” iš viso aptarnauja per 70 kelionių maršrutų iš Rygos, Vilniaus ir Talino, ir siūlo didžiausią maršrutų pasirinkimą bei patogų susisiekimo tinklą su Europa, Skandinavija, NVS ir Vidurio Rytais. 

Apklausą internetu Lietuvoje 2018 m. lapkričio mėnesio pabaigoje vykdė interneto rinkos tyrimų bendrovė „Gemius”. Apklausti 2469 Lietuvos interneto vartotojai iki 75 m., bent kartą skridę lėktuvu.

airBaltic” tai 1995-aisiais įkurta akcinė bendrovė. Tai punktualiausia oro linijų bendrove Baltijos šalyse, vykdanti skrydžius daugiau nei 70 krypčių, siūlydami didžiausią maršrutų įvairovę ir patogų susisiekimą per Rygą pasiekiant Europą, Skandinaviją, NVS  ir Vidurio Rytus.

Pagrindinis bendrovės akcininkas yra Latvijos valstybė turinti 80,05 % akcijų, o Lars Thuesen per jam priklausančią įmonę Aircraft Leasing 1 SIA valdo apie 20 % akcijų.

„airBaltic“ lėktuvų parką sudaro 34 orlaiviai: 14 Airbus 220-300 orlaivių, 8 –  Boeing 737, 12 – Bombardier Q400Next Gen.

„airBaltic“ yra pelniusi tarptautinių apdovanojimų už naujoviškų paslaugų sukūrimą ir pasiekimus pertvarkant verslą. 2018-aisiais oro linijų bendrove pelnė CAPA regioninių oro linijų apdovanojimą.

Tais pačiais metais „airBaltic“ pelnė ATW avialinijų apdovanojimą: įmonė buvo paskelbta „Metų rinkos lyderiu”. „airBaltic“ buvo išrinkta punktualiausia oro linijų bendrove pasaulyje 2014, 2015, 2016, 2017 metais.

Parašykite komentarą