Šalies vadovė priėmė Portugalijos ambasadorės skiriamuosius raštus

Trečiadienis, sausio 16 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Portugalijos ambasadorės Lietuvai Ritos Laranjinhos skiriamuosius raštus.

Susitikime šalies vadovė ir ambasadorė aptarė šalių pozicijas ieškant atsakymų bendriems gynybos ir energetikos iššūkiams atremti, sprendžiant ES ateities, migracijos ir „Brexit“ derybų klausimus. Taip pat aptarta auganti Lietuvos ir Portugalijos prekyba, turizmo ir studentų mainų temos.

Šalies vadovės teigimu, kartu dirbdamos Europos Sąjungoje ir NATO, Lietuva ir Portugalija sustiprino dvišalį dialogą ir toliau aktyviai bendradarbiauja gindamos savo žmonių ir visos Europos interesus. Mūsų šalyje besirotuojantys Portugalijos kariai – nuolatinis indėlis į Lietuvos ir viso regiono saugumą.

Anot šalies vadovės, Lietuva pasirengusi dalytis patirtimi dėl kibernetinių greitojo reagavimo komandų.       

Naujoji ambasadorė baigė tarptautinius santykius Lisabonoje ir Europos studijas Briugėje. 1996 m. pradėjo karjerą Užsienio reikalų ministerijoje, dirbo ambasadose Ispanijoje ir Angoloje. Ministerijoje buvo atsakinga už europinius klausimus ir santykius su Afrikos bei Amerikos šalimis. Prieš paskyrimą ėjo ministro kabineto vadovo pareigas. Nuo 2018 m. rugsėjo – ambasadorė Danijoje. Diplomatė reziduoja Kopenhagoje.

Parašykite komentarą