„Vilnius factoring company“ pernai finansavo sąskaitų už 17,6 mln. eurų


Nauja Lietuvos finansų rinkos kompanija „Vilnius factoring company“ per pirmąjį veiklos pusmetį faktoringo portfelį užaugino iki 11,3 mln. eurų ir prognozuoja tolesnį jo didėjimą. 


Pernai įkurta kompanija iki metų pabaigos finansavo sąskaitų už 17,6 mln. eurų. Kompanijos paslaugomis pasinaudojo 47 įmonės, buvo finansuota daugiau kaip 5,8 tūkst. sąskaitų. Vidutinė vienos finansuotos sąskaitos suma siekė 3 tūkst. eurų. Vidutinė vienos sąskaitos finansavimo trukmė buvo 54 dienos.


Per pusę metų nuo veiklos pradžios kompanijos faktoringo portfelis pasiekė 11,3 mln. eurų.


„Pasiektus rezultatus vertiname puikiai – jie viršijo kompanijos veiklos startui iškeltus tikslus. Tai didele dalimi nulėmė rinkoje egzistuojanti paklausa patikimoms faktoringo paslaugoms, pagrįstoms profesionalumu, lanksčiomis sąlygomis, kuomet reikalingą finansavimą galima gauti be papildomų įkeitimų, ir konkurencinga kaina“, – sako Renato La Fianza, „Vilnius factoring company“ vadovas.


Pasak R. La Fianza, įtakos rezultatui taip pat turėjo ir bendras visos faktoringo rinkos augimas (Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, faktoringo rinka per pirmus tris 2018-ųjų ketvirčius augo 7,8 proc.), kuris, tikėtina, išsilaikys ir kitąmet bei sieks 5-6 proc.: „Ilgametė mūsų komandos patirtis ir stebimos tendencijos rodo, kad ši rinka įprastai auga kartu su bendruoju vidaus produktu ir demonstruoja netgi spartesnę plėtrą. Tad įvardinto augimo tikėtis leidžia tiek šalies ūkiui skelbiamos prognozės, tiek ir pozityvūs verslo įmonių lūkesčiai bei planai“.


„Vilnius factoring company“ taip pat prognozuoja, kad ateinančiais metais jos faktoringo portfelis augs daugiau nei dvigubai ir pasieks 25 mln. eurų.


Pernai Lietuvoje įsteigta „Vilnius factoring company“ subūrė didelę patirtį finansų sektoriuje sukaupusią vadovų komandą. Augančioje kompanijoje šiuo metu dirba 18 darbuotojų, o jos įstatinis kapitalas neseniai buvo padidintas iki 20 mln. eurų.


Parašykite komentarą