Kalėdiniu laikotarpiu siuntų skaičius išaugo daugiau kaip 50 proc.

Bendrovė „Venipak“ skelbia, kad gruodžio mėnesį intensyviausiu šventiniu laikotarpiu siuntų skaičius Baltijos šalyse išaugo daugiau kaip 50 proc. Lietuvoje buvo fiksuotas 57 proc., Latvijoje – 45 proc. bei Estijoje net 69 procentų siuntų kiekio padidėjimas. Bendrovės vadovas Justas Šablinskas teigia, kad panašus siuntų skaičiaus didžiųjų švenčių metu fiksuojamas kiekvienais metais.

„Kiekvienos Kalėdos mums yra labai intensyvus laikotarpis. Šiais metais fiksavome įspūdingą siuntų kiekio augimą. Tai yra didelis iššūkis, tačiau dabar galime pasidžiaugti, kad išvengėme bet kokių nesklandumų ir visiems mūsų klientams siuntos buvo pristatytos laiku“, – sako J. Šablinskas.

„Venipak“ atstovas teigia, kad visose trijose Baltijos šalyse šiuo laikotarpiu įdarbinama daugiau kurjerių ir sandėlio darbuotojų bei šią žiemą buvo testuojama kurjerių optimizavimo programa.

„Kiekvienais metais šiuo laikotarpiu darbuotojų skaičius išauga 5 – 10 procentų. Samdome daugiau kurjerių, kurie surenka ir išvežioja siuntas, taip pat didėja ir sandėlio darbuotojų skaičius, kad siuntos būtų kuo greičiau išskirstytos ir paruoštos pristatyti“, – teigia J. Šablinskas.

„Be to, šį gruodį testavome kurjerių optimizavimo programą. Dirbtinio intelekto pagalba analizuojant eismo sąlygas ir apkrovimą, kurjeriams programa sudaro optimaliausią maršrutą. Matome, kad ši naujovė pasiteisino“, – sako J. Šablinskas.

Daugiausia buvo siunčiamos smulkios siuntos

Bendrovės „Venipak“ vadovas sako, kad gruodžio mėnesį daugiausia yra siunčiamos smulkios siuntos.

„Gruodžio mėnesį matome didelį suaktyvėjimą siunčiant nedideles siuntas, dažniausiai tai yra pirkiniai ir dovanos. Ypač didelis aktyvumas yra iš parduotuvių pusės – tiek elektroninių, tiek ir paprastų, kadangi žmonės vis dažniau renkasi prekės pristatymą į namus, o ne atsiėmimą fiziškai vietoje“, – teigia J. Šablinskas.

„Ypač stipriai buvo apkrautas „Pick up“ punktų tinkslas, kur žmonės gali pristatyti ir pasiimti siuntas jiems patogiu laiku ir patogioje vietoje. Gruodžio mėnesis tik dar kartą įrodė, kad šio tinklo plėtra ir toliau išliks prioritetine investicijų sritimi ateinančius kelerius metus“, – sako J. Šablinskas.

„Taip pat tai buvo pirmieji metai, kuomet švenčių metu išnaudojome mūsų „Venipak“ Drive kurjerių tinklą. Prieš trejus metus pradėtas projektas leidžia eiliniams žmonėms būti kurjeriais ir pristatyti siuntas, kai adresatas yra šalia jų namų ar darbo. Ne mažą dalį siuntių pristatė būtent šie žmonės. Šį projektą plėtosime ir ateityje, nes matome to prasmę“, – sako J. Šablinskas.

Parašykite komentarą