Būti patriotu: nenaudinga ar net pavojinga?

Atrodo, kad taip – Vyriausioji rinkimų komisija sekmadienį (!) parašė anonsą. Apie tai, kad remdamasi Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymu iš „Judėk, Vilniau“ sąrašo turės pašalinti Laurą Asadauskaitę-Zadneprovskienę ir Justiną Kinderį.

Už „rimtą“ nusižengimą – jie yra (kalbant tiksliau – buvo) krašto apsaugos savanoriais. O pagal Karo prievolės įstatymą, savanorių karo tarnyba yra apibrėžiama kaip tarnyba rezerve, o tarnyba rezerve yra privalomoji karo tarnyba. Ir t.t. ir pan., kalbant paprastai, dalyvauti politiniame gyvenime bent jau savivaldos lygiu, jie, VRK supratimu, negali… Nors jie kariuomenėje netarnauja, su ja jokių sutarčių neturi ir užsiima su krašto gynyba nesusijusiais darbais.

Net neaišku, kaip tokią situaciją pakomentuoti. Nebent pacituoti „Hamletą“: „… kažkas negerai Danijos karalystėje“. Labai negerai. Bet ne Danijoje, o Lietuvoje. Kuri ką tik pompastiškai paminėjusi nepriklausomybės atkūrimo 100-metį iš rinkiminės kovos, remdamasi neaišku kokiomis įstatymo interpretacijomis pašalina aktyviausius, visuomeniškiausius ir labiausiai patriotiškai nusiteikusius savo piliečius.

Apmokėta iš „Judėk, Vilniau” rinkiminės sąskaitos

Parašykite komentarą