Lietuvos paštas dėl Kauno centrinio pašto pastato ateities kreipsis į Valdybą

AB Lietuvos paštas informuoja, kad Kauno centrinio pašto pastatas yra eksploatuojamas laikantis visų paveldosaugos reikalavimų. Bendrovė nuolat atlieka visus būtinus remonto ir pastato priežiūros darbus, bendradarbiauja su reikiamų sričių specialistais.

Kaip jau visuomenė buvo informuota, prieš kelias savaites įvykusi vandentiekio sistemos avarija atsitiko dėl buvusių rangovų netinkamai atliktų darbų. Šiuo metu nauji rangovai, kurie rūpinasi pastato šildymo sistema, lokalizavo avariją bei rūpinasi tinkamu tolesnio šildymo sistemos eksploatavimo užtikrinimu.

„Noriu patikinti, kad Lietuvos paštas supranta jam tenkančią atsakomybę dėl išskirtinės architektūros Kauno centrinio pašto pastato išsaugojimo ir labai atsakingai žiūri į šio pastato tinkamos būklės užtikrinimą. Įvykusi vandentiekio sistemos avarija tik paskatino paspartinti kreipimąsi į bendrovės Valdybą dėl sprendimo parduoti šį pastatą. Tai bus padaryta artimiausiame Valdybos posėdyje“, – sako Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Anot jos, Lietuvos paštas savo veiklai naudoja mažąją dalį viso pastato ploto. Kokybiškoms pašto paslaugoms teikti nereikia tokių didelių nekilnojamojo turto objektų, ypač nuosavybėje, ir patirti visus su tuo susijusius priežiūros bei eksploatavimo rūpesčius.

„Tikiu, kad toks pastatas pritrauks nemažą ratą susidomėjusiųjų ir naujasis savininkas turės didesnių bei platesnių galimybių išnaudoti šį unikalų paveldą, kad galėtų įvairiomis formomis atverti jį visuomenei“, – teigia A. Sungailienė.

Lietuvos pašto Valdybai patvirtinus sprendimą inicijuoti Kauno centrinio pašto pastato pardavimą, bus vertinama jo rinkos vertė. Gavusi vertinimą, bendrovė ketina pastatą parduoti, pasitelkdama skaidriausią pardavimo būdą –  aukcioną.

Parašykite komentarą