Premjeras: Lietuva yra Izraelio draugas

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Izraelio Valstybės Prezidentu Reuvenu Rivlinu.

Per susitikimą daugiausia kalbėta saugumo temomis. Premjeras pabrėžė, kad Izraelis yra Lietuvos strateginis partneris Artimųjų Rytų regione. Pasidžiaugta intensyvėjančiu dvišaliu politiniu bendradarbiavimu, išreikštas siekis toliau stiprinti dvišalius ryšius. Akcentuota, kad Lietuva galėtų būti Izraelio balsas Europos Sąjungoje, kuris plačiau pateiktų Izraelio poziciją, siekiant didesnio Europos Sąjungos ir Izraelio dialogo.

„Lietuva yra Izraelio draugas ir mes turime padėti labiau suprasti Izraelio situaciją Europos Sąjungoje. Stengsimės tarpininkauti dialoge tarp Europos Sąjungos ir Izraelio siekiant geresnio Izraelio pozicijos supratimo“, – sakė S.Skvernelis.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad atėjo laikas santykius tarp Lietuvos ir Izraelio pakelti į aukštesnį lygmenį. S. Skvernelis taip pat akcentavo Izraelio svarbą, buvimą priešakinėse linijose kovoje su terorizmu. Tai, anot premjero, turi būti geriau suprantama ir tinkamai įvertinama.

Ministras Pirmininkas S. Skvernelis antradienį taip pat apsilankė Jad Vašem  memoriale, kuris skirtas holokausto aukoms atminti.  Čia  premjeras pasirašė memorialo svečių knygoje, Lietuvos vyriausybės vardu padėjo vainiką bei giraitėje pasodino simbolinį medelį.

Parašykite komentarą