Styginių kvartetas „Mettis“ Klaipėdos kocertų salėje.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Antradienis, 2019 m. kovo 19 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Antradienis, 2019 m. kovo 19 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

„Mettis ir kompanija

Styginių kvartetas „Mettis“:

Kostas Tumosa (smuikas), Bernardas Petrauskas (smuikas), Karolis Rudokas (altas), Rokas Vaitkevičius (violončelė)

Programa: Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Philipp Glass

Styginių kvartetas „Mettis“ po neseniai vykusių gastrolių Izraelyje, Panamoje, JAV ir Kanadoje pagaliau vėl atvyksta į Klaipėdą! Per pastaruosius porą metų kolektyvas ne tik daug koncertavo, bet ir papildė savo kūrybinę biografiją naujais laimėjimais: pelnė VIII Bordo (Prancūzija) tarptautinio styginių kvartetų konkurso  II premiją ir buvo apdovanotas specialiu prizu bei tapo IX tarptautinio V. E. Rimbott konkurso Fiesole (Italija) nugalėtoju. Nuolat keliaujančiame bendraminčių ansamblyje griežia  Kostas Tumosa, Bernardas Petrauskas (smuikai), Karolis Rudokas (altas) ir Rokas Vaitkevičius (violončelė).

Programoje „Mettis ir kompanijaskambės Philippo Glasso, Josepho Haydno ir Ludwigo van Beethoveno kvartetai. Su Lietuva susijusio kultinio Amerikos minimalisto kūrybos hipnotiškumas, kvarteto „tėvo“ muzikinis žaismingumas ir apkurtusio genijaus filosofiniai apmąstymai susipins viename labai įvairiapusiškame muzikiniame išgyvenime.

  • S. Metis – tai senovės graikų mitologinė figūra, titanų kartos okeanidė, viena iš Dzeuso dukrų, simbolizavusi išmintį. Bendrinėje kalboje šis žodis apibūdina kokybę, paremtą sumanumu, išradingumu ir įgūdžiais.

Parašykite komentarą