Jurijaus Smirnovo akvarelinių darbų parodos „Poilsis“ atidarymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. kovo 8 d.
Renginio pradžia: 17:30
Renginio vieta: Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka

Vasario 8 d. 17.30 val. bibliotekos galerijoje 3 A vyks Jurijaus Smirnovo akvarelinių darbų parodos „Poilsis“ atidarymas.

Klaipėdos Adomo Brako dailės mokyklos mokinys apie save kalba trumpai ir kukliai. Gimęs ir augęs Klaipėdoje, jaunasis dailininkas jau turėjo keturias parodas, visas jas sieja paukščių tematika. Dailės mokykloje stiprią įtaką jo darbams padarė jo dėstytojas Arūnas Mėčius. Jurijus stipriai akcentuoja lietuviškosios ornitologijos gražumą, savotišką paprastumą ir ramybę.

Autorius teigia, kad jo kūryba yra dalinai susijusi su interjero dizainu. Minimalistinėmis iliustracijomis siekiama perteikti japoniškos kultūros išskirtinumą, savotiškumą bei paprastumą. Liejant perteikiama lengva emocija, nepriklausoma ir laisva, kiekvienas kūrinys yra individualus. Šios parodos tikslas sukelti kiekvienam vidinės ramybės jausmą.

Šiuo stiliumi autorius tapo nuo 2015 metų, pirmieji darbai buvo nutapyti spontaniškai. Daugelyje paveikslų atvaizduojami Lietuvoje gyvenantys paukščiai. Autorius nori atkreipti dėmesį į tai, kas yra aplinkui, tačiau dažnai lieka nepastebėta. Šioje parodoje bus galima pamatyti įvairių rūšių sparnuočius.

Kviečiame apsilankyti!

Parašykite komentarą