Pirmą kartą Lietuvoje skelbiamas Nacionalinio standartizacijos prizo konkursas

Pirmą kartą Lietuvos verslo ir mokslo bendruomenė kviečiama dalyvauti Nacionalinio standartizacijos prizo konkurse, kurį inicijuoja Lietuvos standartizacijos departamentas. Pasak Departamento direktoriaus Rimanto Sanajevo, konkurso tikslas – skatinti domėjimąsi standartizacija ir standartų taikymu, skleidžiant konkurso dalyvių gerąją patirtį, ir taip prisidėti prie šalies ekonomikos raidos.

„Prieš dešimtmetį Jungtinių Tautų atliktas tyrimas atskleidė, kad įmonės, savo produktams ar veiklai pritaikiusios standartus, tokią investiciją įvertino gerai arba puikiai. O remiantis 2015 m. atliktomis 92-iejų ISO standartų taikymo studijomis, 3 iš 5 kompanijų padidino savo pelningumą kur kas labiau nei nesertifikuotos kompanijos. Standartizacijos naudą atskleidžia ne tik didesnis pelnas ir produktyvumas, bet ir didesnis klientų pasitenkinimas. Sertifikavimo procesas suvienija įmonių komandas bendram tikslui, pagerina įmonės įvaizdį ir konkurencingumą. Tikime, kad Nacionalinis standartizacijos prizas paskatins organizacijas atidžiau vertinti savo veiklos galimybes diegiant standartus“, – sako R. Sanajevas.

Nacionaliniu standartizacijos prizu kasmet gali būti apdovanojamas fizinis ar juridinis asmuo pagal šias keturias kategorijas: pažangios įmonės ir organizacijos; tyrėjai ir inovatoriai; mokslininkai ir jaunieji profesionalai bei standartizacijos propaguotojai.

Pateiktos paraiškos bus vertinamos atsižvelgiant į pateiktus argumentus: kaip standartų taikymas lėmė teigiamus pokyčius organizacijos veikloje; kaip taikant standartus prisidėta prie nacionalinės standartizacijos plėtojimo ir ekonomikos augimo skatinimo; koks buvo mokslo tiriamųjų darbų rezultatų panaudojimas ar inovatyvių sprendimų pritaikymas standartizacijoje. Taip pat bus vertinami ir standartizacijos populiarinimo straipsniai, mokslo darbai, tyrimai standartizacijos tema.

Konkursui pateiktas paraiškas vertins komisija, sudaryta iš verslo, akademinės visuomenės ir Departamento atstovų. Teikti paraiškas Nacionalinio standartizacijos prizo konkursui bus galima nuo 2019 m. vasario 1 d. iki liepos 1 d. Apdovanojimai bus įteikiami Pasaulinės standartizacijos dienos proga 2019 m. spalio mėnesį.

Visos detalės, susijusios su konkursu, pateikiamos Departamento interneto svetainėje www.lsd.lt.

Daugiau informacijos:

Mindaugas Balčiauskas

El. p. Mindaugas.Balciauskas@lsd.lt

Tel. 8 5 270 9358, 8 659 93 225

Parašykite komentarą