Onos Rūtos Tamuliūnienės paroda „Dieviška ir žmogiška“

Paroda atidaroma vasario 7 d. 18 val. LDS „Šv. Jono gatvės (medalių galerijoje)“ (Šv. Jono g. 11, Vilnius).

Tai – jau 7-oji keramikės Onos Tamuliūnienės kūrybinių darbų personalinė paroda, kuri žymi jos gražų gyvenimo bei kūrybos jubiliejų ir atliepia brandų dailininkės kūrybos etapą. Konceptualiose kompozicijose atsispindi amžinumo simbolika, žmogaus dvasinių ryšių paieškos.

Meno kūrinio sukūrimas nuo pirminės idėjos iki jos įgyvendinimo dailininkei visada buvo procesas ne tik savo procesiškumu, jis neretai įgaudavo ir antgamtiškumo, dieviškumo apraiškų. Meno kūriniai tapdavo išgyvenimų atspindžiais arba būsimų pranašais. Tai visada buvo didžiausias įkvėpimas. Todėl šį kartą dailininkės kūrybinė vizija orientuojasi į žmogų ir jo santykius bei ryšius su gamta („Šventa tyla“, „Miražas“, „Medis“ ), Dievu („Šviesa“) ir galiausiai – žmogumi („Saugus lopšys“). Parodos pavadinimas „Dieviška ir žmogiška“ atliepia ir pagrindinę parodos mintį – Dievo ir gamtos didybė kartu su žmogumi. Ieškoma jų tarpusavio ryšių, kurių pagrindinis – amžinumas.

Parodoje eksponuojamose kompozicijose ir toliau išlaikomi Onos Rūtos Tamuliūnienės kūrybos bruožai – aiški architektonika, geometrinės formos, ryškios spalvos bei dekoras, pasitelkiamos papildomos medžiagos, tokios kaip stiklas bei metalas. Anot prof. Juozo Adamonio, jos „kieto“ kūrybinio braižo keramika – labai savita ir šiuolaikiška. Autorė vykusiai derina laisvas ir geometrines formas su aktyvia spalva bei dekoru, išradingai komponuoja molį su kitomis medžiagomis. Brandūs Onos Rūtos Tamuliūnienės kūriniai gražiai papildo lietuvių keramikos panoramą.

Keramikė Ona Rūta Tamuliūnienė jau 45-erius metus sieja savo veiklą su taikomąja daile, keramika. Yra daugelio pano, dekoratyvinių vazų bei kompozicijų autorė. Aktyviai dalyvauja taikomosios dailės parodose, simpoziumuose bei visuomeniniame darbe. Yra Lietuvos dailininkų sąjungos narė.

Paroda veiks iki vasario 23 d.

Parašykite komentarą