V. Uspaskich: kaip galima siekti pokyčių, jei šalies lyderiai bijo apie tai net kalbėti?

Šeštadienį, vasario 2 d., įvyko Darbo partijos suvažiavimas, Kėdainių arenon sukvietęs daugiau nei 2600 delegatų ir svečių. Jo metu buvo pristatytos Darbo partijos programinės nuostatos, papildyta pirmininko pavaduotojų komanda, prezidiumas ir taryba.

Suvažiavimą pranešimu atidaręs Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich pakvietė pradėti pokyčius Lietuvoje:

„Mielieji, užduokime sau klausimą: ką gero mes galime padaryti būdami kartu, kokią naudą galime atnešti savo valstybei ir jos gyventojams? Atėjo laikas atsakyti už savo žodžius. Lietuva klimpsta skolose. O kam jas teks atiduoti? Mūsų vaikams. Žmonės nesijaučia saugūs, emigruoja. Negalima taikstytis su tokia padėtimi. Laikas veikti taip, kad žmonės jaustų pagarbą, toleranciją kitai nuomonei, kad jie reikalingi, kad valdžia gali būti kitokia, kad empatija gali pasiekti visai kitą lygį. Maža to – reikia daryti, o ne kalbėti! Tyliai taikstytis su neveiklumu, krautis lagaminus ir ruoštis išvažiuoti iš savo valstybės – tai ne man. Tikiu, kad ir ne Jums, ne Darbo partijai.

Aš kviečiu pradėti keisti situaciją nuo savęs, nes tokią transformaciją jaučiu savo viduje. Kviečiu tai padaryti ir jus.“

Darbo partijos pirmininko V. Uspaskich pranešimo pabaigoje, išskiriant svarbiausius punktus, buvo trumpai pristatyta Darbo partijos rinkiminė programa:

Bet kuris miestas ar rajonas turi būti saugus, švarus ir patrauklus jaunimui. Turi būti užtikrinti:

  • Prieinamas medicininis aptarnavimas.
  • Sveikam gyvenimo būdui pritaikyta sporto infrastruktūra.
  • Išplėsta infrastruktūra papildomam mokyklinio amžiaus vaikų ugdymui.
  • Sukurta infrastruktūra ikimokyklinio amžiaus vaikams.
  • Estetiškai sutvarkyta ir saugi kiemų aplinka.
  • Prevencinė saugumo priežiūra.
  • Kokybiškos ir savalaikės komunalinės paslaugos.
  • Nemokamas viešasis transportas (įvedant palaipsniui, pagal socialines grupes).
  • Elektromobilių, paspirtukų ir kitų ekologiškų lengvųjų transporto priemonių, skirtų naudotis trumpuoju atstumu, įsigijimo ir naudojimo skatinimas.
  • Sparti senų pastatų renovacijos programa (sukuriant kaupiamąjį fondą, kad butų savininkams nereikėtų naudoti asmeninių lėšų).
  • Kultūrinių renginių skatinimas bei autentiškų pastatų ir senamiesčio puoselėjimas.
  • Visų savivaldybei priklausančių įmonių valdymo optimizavimas.
  • Glaudesnis ryšys su visuomene, jos įtraukimas į miesto valdymą (referendumai, apklausa svarbiais miestui ir gyventojams klausimais, patogi ir prieinama informacija jauno ir garbaus amžiaus miesto gyventojams, galima patarėjų ar stebėtojų taryba, sudaryta iš gyventojų).
  • Patraukli investicinė aplinka.
  • Socialiai atsakingo verslo skatinimas.
  • Absoliuti pagarba visiems be išimties!

„Štai programa – be jokios pompastikos ir lengvai įgyvendinama. Todėl esu visiškai tikras, kad Darbo partijos kandidatai į merus ir savivaldybės tarybos narius kiekviename mieste ar rajone yra pajėgūs tai padaryti. Todėl aš remiu mano komandos narius ir atsakau už savo žodžius,“- pranešimą užbaigė Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskich.

Po V. Uspaskich pranešimo buvo pristatyti 39 Darbo partijos kandidatai į savivaldybių tarybų narius-merus: Alytaus miesto savivaldybėje patvirtintas Kęstutis Ąžuolas, Alytaus rajono savivaldybėje – Raimundas Markauskas, Anykščių rajono savivaldybėje – Vaidutis Zlatkus, Ignalinos rajono savivaldybėje – Manfredas Žymantas, Jonavos rajono savivaldybėje – Saulius Jakimavičius, Kalvarijos savivaldybėje – Antanas Burinskas, Kauno miesto savivaldybėje – Martynas Maulė, Kauno rajono savivaldybėje – Aušra Degutytė, Kėdainių rajono savivaldybėje – Dangiras Kačinskas, Klaipėdos miesto savivaldybėje – Benas Šimkus, Kretingos rajono savivaldybėje – Vytautas Ročys, Lazdijų rajono savivaldybėje – Arūnas Bacevičius, Marijampolės rajono savivaldybėje – Metas Ražinskas, Mažeikių rajono savivaldybėje – Alvydas Gudunavičius, Pagėgių savivaldybėje – Edvinas Kriščiūnas, Pakruojo rajono savivaldybėje – Marius Senulis, Panevėžio miesto savivaldybėje – Sandra Jakštienė, Panevėžio rajono savivaldybėje – Alfonsas Morkvėnas, Pasvalio rajono savivaldybėje – Igoris Malinauskas, Prienų rajono savivaldybėje – Rima Zablackienė, Radviliškio rajono savivaldybėje – Jurgis Baublys, Raseinių rajono savivaldybėje – Darius Ulickas, Rietavo rajono savivaldybėje – Vanda Deltuvienė, Skuodo rajono savivaldybėje – Daiva Jonušienė, Šakių rajono savivaldybėje – Dinara Gudaitienė, Šalčininkų rajono savivaldybėje – Alicija Ščerbaitė, Šiaulių miesto savivaldybėje – Marijus Velička, Šiaulių rajono savivaldybėje – Ingrida Venciuvienė, Šilalės rajono savivaldybėje – Antanas Damulis, Šilutės rajono savivaldybėje – Vaida Pocė, Širvintų rajono savivaldybėje – Alfredas Astikas, Švenčionių rajono savivaldybėje – Raja Krupenina, Tauragės rajono savivaldybėje – Vaidotas Globys, Telšių rajono savivaldybėje – Petras Kuizinas, Trakų rajono savivaldybėje – Gelena Drungilienė, Ukmergės rajono savivaldybėje – Rolandas Janickas, Utenos rajono savivaldybėje – Vitalijus Šeršniovas, Vilniaus rajono savivaldybėje – Tadeuš Orševski, Vilniaus miesto savivaldybėje – Viktoras Uspaskich.

Darbo partijos pirmininko pavaduotojų komandą papildė Marijampolės skyriaus pirmininkė Vaida Giraitytė. Suvažiavimas patvirtino ir papildomus Darbo partijos prezidiumo ir tarybos narius.

Sveikinimo žodį tarė į suvažiavimą atvykę Seimo narys, Partijos tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Kamblevičius, Seimo narys, Lietuvos centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis, Europarlamento narys Valentinas Mazuronis, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pirmininko pavaduotojas Žilvinas Šilgalis, Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkės pavaduotojas Rimtautas Ramanauskas ir Baltijos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkas Gintaras Čiužas bei Lietuvos kultūros darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Juozas Rimkus.

Parašykite komentarą