Premjeras S.Skvernelis: siekdami investicijų regionai turėtų išnaudoti savo stipriąsias puses

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis lankėsi Skuode, Kretingoje ir Gargžduose, kur domėjosi regiono problematika, su vietos savivaldos ir bendruomenių atstovais aptarė aktualius klausimus.

Susitikime su Skuodo rajono savivaldybės vadovais kalbėta apie galimybes pritraukti į rajoną investicijas. Premjeras informavo, kad siekiant užtikrinti reikiamą, tinkamą žemės sklypų paskyrą kviečiama pateikti informaciją Ekonomikos ir inovacijų ministerijai apie savivaldybėje esančių žemės sklypų pasiūlą, kurie gali būti pritaikyti vykdyti gamybinę arba pramonės veiklą. Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį, kad visais atvejais investuotojams labai svarbi informacija apie egzistuojančią bei galimą įrengti infrastruktūrą.

„Mažesniems rajonams pritraukti investicijas yra gana sudėtinga, todėl šie rajonai turėtų išsigryninti savo stipriąsias puses ir koncentruotis į jas. Šias stipriąsias puses reikia išnaudoti ir, būtent, per jas bandyti pritraukti investicijų“, – sakė S. Skvernelis.

Taip pat buvo aptarta Skuodo rajono savivaldybės viešosios bibliotekos naujo pastato finansavimo galimybė – projektas jau yra įgyvendinamas ir lėšų jo statybų pabaigai planuojama skirti 2020 m.

Vizito metu visose savivaldybėse didelis dėmesys skirtas švietimo aktualijoms ir ypač pokyčiams įvedus etatinį mokytojų darbo apmokėjimo modelį. Savivaldybių švietimo skyriaus darbuotojų ir pedagogų šis pokytis buvo įvertintas teigiamai. Pavyzdžiui, Skuodo rajone įvedus etatinį mokytojų darbo apmokėjimą daugumai mokytojų darbo užmokestis padidėjo. 

Per susitikimus su vietos bendruomenėmis S. Skvernelis atsakė į gyventojams rūpimus klausimus.

Baigdamas vizitą Vakarų Lietuvoje premjeras apsilankė bendrovėje „MARS Lietuva“ Gargžduose, bendrovėje „Terekas“ Kretingoje, kuri yra pirmoji pasaulyje kompanija, gaminanti ir PET tarą, ir PET taros formavimo įrenginius. Čia premjeras domėjosi verslo sąlygų gerinimu ir su tuo susijusiu atlyginimų darbuotojams didinimu.

Parašykite komentarą