Konferencija-forumas „Regionai – bioekonomikos plėtros proveržio Lietuvoje katalizatoriai“

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: Ketvirtadienis, 2019 m. vasario 14 d.
Renginio pradžia: 09:30
Renginio vieta: VDU Žemės ūkio akademija (Universiteto g. 8a, Akademija, Kauno r.)

Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos Bioekonomikos plėtros fakultetas kviečia Lietuvos regionų, savivaldybių, verslo ir mokslo institucijų atstovus aptarti bioekonomikos plėtrą Lietuvoje bei galimas sinergijas, ją vystant vietos lygmeniu, tarp regionų.

Spartus gyventojų skaičiaus augimas pasaulyje ir klimato kaita verčia žmoniją ieškoti būdų, kaip apsirūpinti maistu, energija, medžiagomis, įvertinus tai, kad iškastiniai gamtos ištekliai yra riboti ir jų naudojimas didina poveikį aplinkai. Moksliniais tyrimais ir inovacijomis grindžiama bioekonomika, kuri apima tvarią atsinaujinančių biologinių išteklių gamybą ir tų išteklių bei atliekų perdirbimą į maistą, pašarus, kitus vertingus bioproduktus ir bioenergiją, gali padėti tausoti aplinką, apsirūpinti maistu, pasiekti didesnį energetinį saugumą, taip pat didinti pramonės ilgalaikį konkurencingumą bei skatinti naujų darbo vietų kūrimą.

Europos Komisija, peržiūrėjusi 2012 m. patvirtintą ES bioekonomikos strategiją, 2018 m. spalio mėn. paskelbė jos atnaujinimą ir tai, kad siūloma ženkliai didinti šios srities mokslinių tyrimų ir inovacijų finansavimą, t. y. iki 2027 m. pasiūlyta skirti 10 mlrd. eurų.

Svarbu pažymėti, kad bioekonomika užima svarbų vaidmenį bendroje Lietuvos ekonomikoje. Joje sukuriama apie 13 proc. Lietuvos BVP. Bioekonomikos sektoriuose dirba virš 17 proc. visų šalies
dirbančiųjų.

Daugiau informacijos – programoje.

Parašykite komentarą