„Minios balsas“: svarbi kiekvieno nuomonė

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Ketvirtadienis, 2019 m. vasario 14 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: BNS konferencijų salėje

Kasmet diagnozę – krūties vėžys išgirsta daugiau kaip 2 tūkst. moterų. Nors šiuolaikinės gydymo technologijos neretai garantuoja pasveikimą, krūties vėžys yra iššūkis ir susirgusiai moteriai, ir jos artimiesiems, nes moteris yra ir dukra, žmona, mama, bendradarbė bei bičiulė. Ilgą kelią link pasveikimo kartu su ja turi nueiti visi, kurie gyvena su ja ir šalia jos. Neretai ne gydymas, o slauga, visuomenės požiūris, galimybių stoka tampa dideliu iššūkiu.

Pirmą kartą Lietuvoje inicijuojama socialinė akcija, kurios tikslas išsiaiškinti opiausias problemas su kuriomis susiduria sergančios ar jau pasveikusios moterys bei jų šeimų nariai ir rasti būdus jas išspręsti.

„Minios balsas“ projekto iniciatyvinė grupė kviečia Jus į spaudos  konferenciją Minios balsas“: svarbi kiekvieno nuomonė“, kuri vyks vasario 14 d. 13 val. BNS spaudos konferencijų salėje.

Joje bus pristatyta interneto svetainė nkla.lt/minios-balsas, kur visi Lietuvos žmonės gali siusti savo pasiūlymus.

Projektą globoja Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė.

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

Prof. dr. Elona Juozaitytė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorė, Medicinos akademijos Medicinos fakulteto Onkologijos instituto vadovė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovė, gydytoja onkologė-radioterapeutė

Prof. dr. Sonata Jarmalaitė, VU profesorė, Nacionalinio vėžio instituto direktoriaus pavaduotoja mokslui ir plėtrai

Dalia Barauskienė, Onkologinėmis ligomis sergančių moterų draugijos „Eivena“ pirmininkė

Aušra Bružienė, Nacionalinės krūties ligų asociacijos (NKLA) prezidentė

Veronika Pavilionienė, krūties vėžį įveikusi dainininkė.

Bei keletas krūties vėžį pergyvenusių moterų, kurios galės pasidalyti savo patirtimi.

Akcijos „Minios balsas“ partneriai

 BNS spaudos konferencijų salė įsikūrusi adresu Saltoniškių g. 9 B, Vilniuje, verslo centro „LINK” 5 aukšte. Įėjimas į verslo centrą yra iš kairės pastato pusės (kiemo) arba dešinės (Pieninės g.). Vizualias nuorodas, kaip atvykti į salę, rasite BNS kontaktuose adresu http://www.bns.lt/kontaktai.html

Maloniai kviečiame dalyvauti!

Parašykite komentarą