Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkė R. Juknevičienė dalyvauja NATO Parlamentinės Asamblėjos posėdžiuose

2019 m. vasario 18 d. pranešimas žiniasklaidai 

Šiandien Briuselyje (Belgijos Karalystė) prasideda tris dienas truksiantis jungtinis NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) Ekonomikos ir saugumo, Gynybos ir saugumo bei Politikos komitetų posėdis ir susitikimas NATO būstinėje su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg) bei Šiaurės Atlanto Tarybos nariais. Šiuose susitikimuose dalyvauja Seimo delegacijos NATO PA pirmininkė Rasa Juknevičienė.

Tai tradicinis kasmetinis NATO šalių parlamentarų forumas, kuriame aptariami aktualiausi Asamblėjai ir visam Aljansui klausimai: NATO politinės darbotvarkės prioritetai, Aljanso operacijos, finansinės naštos pasidalijimas, taip pat bus apžvelgta Aljanso raida ir ateitis, minint šios reikšmingos organizacijos įkūrimo 70-metį.

Svarbu paminėti, kad šių metų susitikimuose dalyvaus ir Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi.

Vienas posėdis bus skirtas diskusijai apie strateginę komunikaciją ir euroatlantinį saugumą. Tarp pranešimų, kurie bus pristatyti jungtiniame posėdyje, ir Europos Sąjungos vyriausiosios užsienio reikalų įgaliotinės ir Europos Komisijos pirmininko pavaduotojos Federikos Moherini (Federica Mogherini) pranešimas „Europos Sąjungos nuolatinis struktūrizuotas bendradarbiavimas (PESCO) NATO ir Europos Sąjungos santykių perspektyvoje“.

NATO PA yra tarpparlamentinė organizacija, kurioje NATO valstybių parlamentarai kartu su asocijuotais Asamblėjos nariais bei kitų šalių partneriais aptaria jų šalims ir visam Aljansui rūpimus klausimus politikos, saugumo ir ekonomikos srityje. NATO PA siekia būti forumu, kuriame NATO valstybių parlamentarai kartu su savo kolegomis iš kitų valstybių galėtų keistis nuomonėmis ir idėjomis, ieškoti bendrų sprendimų užtikrinant saugumą bei stabilumą.

Parašykite komentarą