7 „MoQ“ dienos: beveik 50.000 naudotojų, 5 kartus išaugę atsiskaitymai ir 17.000 kavos puodelių po 1 ct

Trijų mobiliojo ryšio operatorių, „Bitė Lietuva“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“, sukurta programėlė pirkiniams telefonu „MoQ“, pradėjusi grąžinti pinigų už pirkinius, per pirmąją savaitę pritraukė 9.000 naujų vartotojų, kurių bendros gretas viršijo 49.000.

„Prieš savaitę atsisveikinome su „Beta“ versija ir nusibrėžėme naujus tikslus. Vienas jų yra per porą mėnesių naudotojų ratą išplėsti iki 100.000 žmonių. Pirmosios savaitės rezultatai rodo, kad gyventojai išgirdo apie naujus funkcionalumus ir 1-3 Eur grąžinimo už pirkinius programą. Palygini su ankstesne savaite, prekybininkai internete skaičiuoja 50% mokėjimų telefonu šuolį, o prekybininkai „ant žemės“ – 5 kartų mokėjimų telefonu augimą, – teigia UAB „Mobilieji mokėjimai“ vadovė Monika Rimkūnaitė-Bložė. – Degalinių tinkle „Viada“ per 7 dienas su programėle nupirkta 17.000 kavos puodelių po 1 ct.“

„MoQ“ per porą mėnesių sugrąžins pinigų vartotojams už šimtus tūkstančių apmokėjimų programėle, o konkretus skaičius priklauso nuo atsiskaitymų intensyvumo. Po 1-3 Eur grįžta už atsiskaitymą programėle maždaug 300-e vietų: kavinėse ir restoranuose Vilniaus senamiestyje, parduotuvėse „Rimi“, „Aprangos galerija“, knygynuose „Pegasas“ ir „Vaga“, taip pat visose „Pigu.lt“ parduotuvėse. Visą partnerių tinklo sąrašą galima rasti čia.

Dalis pinigų grąžinami nuo tam tikros sumos. Pvz., mokant su „MoQ“ kavinėse ir restoranuose, 1,5 Eur sugrįžta apmokant bent 4 Eur sąskaitą. Pinigai grįžta per dvi dienas nuo atsiskaitymo.

Beveik trečdaliui mokėjimų telefonu su programėle vartotojai naudoja ryšio operatoriaus suteiktą pinigų limitą, kurio panaudota suma vėliau pridedama prie operatoriaus sąskaitos. Atidėtą mokėjimą programėlėje turi maždaug du trečdaliai visų klientų.

Mokėjimus telefonu su programėle iš viso priima parduotuvės „Rimi“, degalinių tinklas „Viada“, kavinių tinklai „Caffeine“, „Hurracan“, „Caif Cafe“, mobiliojo ryšio operatoriai, kavinės, restoranai, sporto klubai – iš viso daugiau nei 1.000 fizinių atsiskaitymo taškų ir per 95% lietuviškų interneto parduotuvių bei savitarnos svetainių.

###

Įmonė „Mobilieji mokėjimai“ lygiomis dalimis priklauso mobiliojo ryšio operatoriams „Bitė Lietuva“, „Tele2“  ir „Telia Lietuva“. Lietuvos bankas bendrovei „Mobilieji mokėjimai“ yra suteikęs elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją, reikalingą vykdyti su mobiliaisiais mokėjimais susijusią veiklą. Mobiliojo ryšio operatoriai yra gavę Europos Komisijos leidimą kartu kurti bendrą mobiliųjų mokėjimų paslaugos teikimo platformą.

Parašykite komentarą